Wpis z mikrobloga

Trader21 nie jest jakimś super autorytetem, w szczególności jeśli chodzi o naganianie o złoto, ale akurat tutaj przedstawia kilka ciekawych danych historycznych. I tak:
- ceny nieruchomości urealnione do 1850 roku w USA są niemal stałe; inflacja ofc to the moon;
- na Ukrainie i na Turcji cały rok utrzymywałty się stopy na poziomie 20-30%;
- jak przetrwasz taki rok z ratką która wzrośnie o 10000 PLN, to możesz wyjść na swoje;
- w Polsce istnieje jakieś ryzyko ataku walutowego / panicznej ucieczki zachodniego kapitału, te zdarzenia mogą załamać walutę;
- cash is the king

#nieruchomosci #gielda #ekonomia
MachiavelliTan - Trader21 nie jest jakimś super autorytetem, w szczególności jeśli ch...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

w Polsce istnieje jakieś ryzyko ataku walutowego / panicznej ucieczki zachodniego kapitału, te zdarzenia mogą załamać walutę;

@MachiavelliTan: wczoraj gdzieś mi mignęło, że rok 2021 był rekordowy pod względem inwestycji zagranicznego kapitału w PL.
  • Odpowiedz
@ExTc: dzięki za wykres. Wczoraj wieczorem to oglądałem i coś mi się wydawało nie halo, ale już nie miałem czasu sprawdzić.
W ogólne gdzie on znalazł ten wykres z tego filmu? Ciekawe skąd czerpie informacje.
  • Odpowiedz