Aktywne Wpisy
Raum +671
W gorących jest wpis że 80% uczniów w szkołach średnich zrezygnowało z religii. Lekko mnie to uderzyło, bo pamiętam jak ja - nieco ponad 10 lat temu - będąc w ogólniaku złożyłem oświadczenie o rezygnacji z religii. Echo poszło po wszystkich nauczycielach xD a babka która uczyła mnie rok wcześniej tegoż przedmiotu przestała mi odpowiadać na "dzień dobry".
A tu proszę, dekadę później jest to standardem. No piękne czasy, piękne.
#szkola
A tu proszę, dekadę później jest to standardem. No piękne czasy, piękne.
#szkola
maciekrzezawa +156
Właśnie wróciłem z samotnej podróży do południowych Chin - Shenzen, Kanton i Xinping (okolice Guilin i Yangshuo). Przed wyjazdem nikogo tam nie znałem i organizowałem wszystko sam.
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
Może i niewygodny, ale za to dużo pali ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#samochody #motoryzacja
https://www.fiestastoc.com/attachments/2018fordfiesta_st_techspecs_eu-pdf.558551/
To mk8 dojdzie lekką łapą do 1350 kg, widocznie ford zaniża wagę. Na forach ludzie mówią 1200 kg bez kierowcy Mk7 = 1275 kg.
Osobiście wolałbym mieć 1300 kg w takim samochodzie, zamiast 1100 kg, jeżeli ma to być samochód na drogi publiczne. Znacznie lepsze prowadzenie, mniejsze podatności na destabilizację, poniżej pewnych kilogramów i rozstawu osi nie ma co schodzić.
Mx 5 to niebo przy tym piekle, chociaż pozycja za kierownicą pomimo wszelkich modów jakie się dało na obniżenie jej nawet nie stała obok niemieckiej perfekcji, szkoda.
Albo auto skręca, albo nie, albo jest gokartem, albo nie. ¯\_(ツ)_/¯
"Może i się psuje, ale za to dużo pali" xD
@dlomlo: Mam fiestę tej generacji, wbrew pozorom na te gabaryty pojazdu jest bardzo wygodna ( ͡° ͜ʖ ͡°)