Aktywne Wpisy

mirko_anonim +96
✨️ Życie po studiach na politechnice - ciężka prawda Ⓘ
5 lat totalnie ciężkich studiów na politechnice, nieprzespane noce (do dzisiaj mam koszmary z niektórych egzaminów). Po tym wszystkim orientujesz sie, że rynek pracy w dziedzinie budowy maszyn praktycznie nie istnieje z ciebie max co może zostać - jeśli nie jesteś wybitnym - to klepacz projektów jakichś wózków magazynowych za 6k/msc. Zaciskasz zęby, wykopki miały racje, robisz kursy IT, dostajesz w końcu pierwsze
5 lat totalnie ciężkich studiów na politechnice, nieprzespane noce (do dzisiaj mam koszmary z niektórych egzaminów). Po tym wszystkim orientujesz sie, że rynek pracy w dziedzinie budowy maszyn praktycznie nie istnieje z ciebie max co może zostać - jeśli nie jesteś wybitnym - to klepacz projektów jakichś wózków magazynowych za 6k/msc. Zaciskasz zęby, wykopki miały racje, robisz kursy IT, dostajesz w końcu pierwsze
źródło: gf-Be7d-pJjx-Kmgw_ksiazulo-994x828
Pobierz
Wyjaśni mi ktoś jak nieogarowi.
1.
Ludzie biorą jakieś nowe gls w leasing, a potem na grupach na fb próbują to opchnąć z odstępnym prawie równowartości auta nowego.
2. Ktoś napisał komentarz że to się robi w celu
1.
Ludzie biorą jakieś nowe gls w leasing, a potem na grupach na fb próbują to opchnąć z odstępnym prawie równowartości auta nowego.
2. Ktoś napisał komentarz że to się robi w celu

#szachy
źródło: comment_1642251765Elc1KEBxGUut1wmrs3kD3u.jpg
PobierzJednak jestem przekonany, że chess.com próbuje manipulować rankingami
Nie wiem dlaczego ale tak po prostu jest. Przekraczając pewne (dla każdego inne) granice umiejętności wkraczasz do nieznanej krainy, której mieszkańcy spuszczają ci łomot tak długo aż nie zaczniesz grać lepiej. Może to kwestia wyuczonych schematów, które na wyższym poziomie przestają być aktualne? Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że czas na zmianę metody treningu, nauki, podejścia. Powodzenia.
@r4do5: raczej w to bym nie szedł, bo na lichess takie rzeczy się nie zdarzają. To ewidentnie jakiś błąd albo celowe działanie chess.coma. Może na wyższych rankingach to się rzadziej zdarza, ale tutaj takie serie i wahania rankingu u mnie są co chwila. Nie będę próbował z tym walczyć, po prostu dam sobie spokój z chess.comem na
@Ketonol751: też mi się to nie podobało, tutaj na przykład o tym pisałem https://www.wykop.pl/wpis/61817375/nie-rozumiem-za-bardzo-tej-gry-na-poczatku-pazdzie/. zawsze te serie irytują mocno, bo ciężko ocenić, czy aktualnie gra się na poziomie np. 900 czy 1100.
źródło: comment_16422858438fi2sS4WMPQ3cL8OcHvWzE.jpg
Pobierzja na przykład lubię wiedzieć, mierząc rankingiem, czy robię jakiś postęp, czy nie. no a jak tu wnioskować coś z chess.coma, skoro
14.11 miałem ranking 936
19.11 - 1069
16.12
@Ketonol751: wierzę, ale nie na tyle, żeby przez 5 dni wygrać tylko 1, a przegrać 13 partii z przeciwnikami na poziomie średnio 923 punktów
źródło: comment_1642289777p1Svb3VSIEIGKYsS6omE1s.jpg
Pobierzźródło: comment_1642290225lybDASNg3DlmV1yNBvxzFL.jpg
Pobierz@Retoryk: tilt przy graniu max 5 partii dziennie i bilansie pięciodniowym 1 wygrana i 13 porażek? no nie wiem...