Wpis z mikrobloga

chess.com znów doszedł do wniosku, że mam za wysoki ranking i dobiera mi przeciwników z moim rankingiem, którzy dają mi niesamowite łomoty. Bardzo źle jest tutaj skonstruowane dobieranie przeciwników, zresztą tak jak wiele innych rzeczy. Jakim cudem po 10 wygranych z rzędu za chwile przychodzi 10 porażek itd. To bardzo frustrujące. Jedyne co mnie zmusza do grania tutaj, to coś w rodzaju uzależnienia, i fakt, że większość szachistów tutaj gra. Ale chyba czara goryczy się przelała i na jakiś czas sobie odpuszczę.

#szachy
Dawidk01 - chess.com znów doszedł do wniosku, że mam za wysoki ranking i dobiera mi p...

źródło: comment_1642251765Elc1KEBxGUut1wmrs3kD3u.jpg

Pobierz
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dzionny: Wszystko byłoby okej a ta teoria w miarę wiarygodna gdybyś przegrane i wygrane partie grał z taką samą dokładnością. Zobacz na swoje przegrane partie i zobacz jaką miałeś dokładność albo czemu przegrywałeś. Jak przegrywasz mając 1 niedokładność jakąś i podstawkę w 60 ruchu to okej ale założę się, że pewnie robisz po 2-3 błędy czerwone i dziwisz się co jest nie tak i czemu przegrywasz.
  • Odpowiedz
@Dzionny: Ale to pretensje do mnie że tak grasz? No jakbyś każdą partię grał po ~85 dokładności i 1-2 niedokładności to okej a tak masz czerwone blędy i płaczesz że robisz błędy i przegrywasz XD No nie wiem czy to bait czy cos ale kończę temat, no czegoś takiego nie widziałem xD Wszystkiemu są winni inni, pamiętaj :P
  • Odpowiedz
@Kosmalov: >gdybyś przegrane i wygrane partie grał z taką samą dokładnością

I gdyby każda partia wyglądała tak samo xD

pewnie robisz po 2-3 błędy czerwone i dziwisz się co jest nie tak i czemu przegrywasz

Wygrywanie i przegrywanie pojedynczych partii nie jest dla mnie niczym dziwnym. Seria -150 +150 pkt natomiast tak. Zawsze się trochę blunderuje. No chyba że kolega na stockfishu jedzie..
  • Odpowiedz
@Ketonol751: W ustawieniach nic nie grzebałem. Klikam "graj > nowa partia > graj". Zdecydowana większość graczy z wklejonej listy ma ranking o 40-60 pkt wyższy, tego się nie odrabia w dwie wygrane gry, tylko kolejnych po sobie 5-8 (z takimi graczami dostaję +-8 pkt za partię). W tamtej serii trafiło się raptem 1-2 przeciwników porównywalnych punktowo i 1-2 dużo silniejszych.

@Dawidk01: Patrz na to. Teraz na 17 kolejnych
vegeciak - @Ketonol751: W ustawieniach nic nie grzebałem. Klikam "graj > nowa partia ...

źródło: comment_1642529348qS62Nr0N67qFG0XfXFgfCP.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@vegeciak: no ale ja lubię przejmować się rankingiem. Na chesscomie nie umiem grać dla przyjemności, wiele rzeczy mi w tej stronie nie pasuje, ale grałem bo wszyscy grają. Może i dobrze wyjdę na tym, że zrobię sobie długi rozbrat z tą stroną.
  • Odpowiedz
@Kosmalov: dziękuję za wyrażenie opinii, ktoś przynajmniej podobnie jak ja uważa, że chłopaki snują teorie spiskowe, a nie widzą swoich błędów, dokładności po partii i nie biorą pod uwagę stanu psychicznego po porażce XD
  • Odpowiedz