Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 188
#pracbaza #gownowpis #zalesie #banki #bankowosc

Serdecznie nie polecam Banku Handlowego w Warszawie

Chcąc być uczciwym pracownikiem i po prostu nie być chujem na rozmowie rocznej (31.12.2021)poinformowałem przełożoną, że nie będę przedłużał umowy która kończy mi się 31.01.2022.

Dzieki byciu po prostu człowiekiem została mi odebrana nagroda roczna z Funduszu Motywacyjnego. Przełożona tłumaczyła decyzję tym, że ta nagroda ma być "motywacja na następny rok" a że ja odchodzę to niestety jej nie dostanę.

Jednak pismo jakie otrzymałem rok temu mówi co innego. Jest to nagroda za rok poprzedni!

Serdecznie odradzam pracę w Banku Handlowym w Warszawie bo chcąc być uczciwym i miłym dostajecie c---a do d--y

#praca
OCIEBATON - #pracbaza #gownowpis #zalesie #banki #bankowosc

Serdecznie nie polecam B...

źródło: comment_1642158339utnAYMqAMMkAqNt4v41gqR.jpg

Pobierz
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Chcąc być uczciwym pracownikiem i po prostu nie być chujem na rozmowie rocznej (31.12.2021)poinformowałem przełożoną, że nie będę przedłużał umowy która kończy mi się 31.01.2022.

@OCIEBATON: nawet jakbyś nie poinformował to przed rozmową dostałbyś nową umowę do podpisania. Nieważne czy byś to powiedział czy nie - bez podpisanej umowy raczej by ci tej premii nie dali.
  • Odpowiedz
  • 5
@OCIEBATON: poproś o rozmowę z wyżej postawionym przełożonym albo tymi szychami z pkt 4 w regulaminie i wytłumacz że czujesz się pokrzywdzony- zgodnie z regulaminem należy ci się nagroda. Możesz też iść w stronę ze jest to mobbing ze strony przełożonej. Jeśli w regulaminie nie ma nic innego to faktycznie powinieneś dostać kasę, więc próbuj się odwołać od decyzji, może akurat coś ugrasz. Poza tym możesz też zgłosić oficjalne zażalenie
  • Odpowiedz
XD. Nie nie dostałbym. Nie miała przygotowanej umowy dla mnie w trakcie rozmowy

@OCIEBATON: bo wcześniej już powiedziałeś że jej nie chcesz. Myślisz że wszyscy oprócz ciebie zachowują się nieracjonalnie i manager który usłyszał że nie chcesz podpisać umowy przygotowałby ci ją do podpisania? Na jakim świecie ty żyjesz?
  • Odpowiedz
  • 1
@TurboDynamo: gościu czego nie rozumiesz w tym ze powiedziałem dopiero na rozmowie 31 grudnia. Do czasu 31 grudnia nie było nawet tematu naszej dalszej współpracy
  • Odpowiedz
  • 1
@erln: napisałem maila do mojej przełożonej dw jej przełożona o całej tej sytuacji i że się z nią nie zgadzam. Zero reakcji od 12:30
  • Odpowiedz
gościu czego nie rozumiesz w tym ze powiedziałem dopiero na rozmowie 31 grudnia. Do czasu 31 grudnia nie było nawet tematu naszej dalszej współpracy

@OCIEBATON: to raczej ty nie rozumiesz co ja powiedziałem. W sumie nie dziwie sie że nie dali ci tej premii xD

1. 31 grudnia - mowisz ze odchodzisz
2. Dlatego ze powiedziałeś ze odchodzisz to manager nie przygotowuje umowy do podpisania na spotkanie z
  • Odpowiedz
  • 1
@TurboDynamo: gościu ty czegoś nie rozumiesz i próbujesz być mądrzejszy niż jesteś

31 grudnia mówię że odchodzę. Mówię to na ROZMOWIE ROCZNEJ. Rozumiesz? Czy niezbyt?
  • Odpowiedz
@OCIEBATON: Kwota warta zachodu. Skonsultuj z jakimś prawnikiem bo jak dla nas to nagroda Ci się należy (o ile faktycznie nie było innych uwarunkowań aniżeli podałeś). Jeżeli prawnik również to potwierdzi a pracodawca nadal nie będzie chciał wypłacić nagrody to zawsze pozostaje sąd (w tym przypadku bodajże sąd pracy).
  • Odpowiedz