Wpis z mikrobloga

@Fiber: żeby usystematyzować temat możesz przejrzeć spis treści z oficjalnej dokumentacji np. https://docs.jboss.org/hibernate/orm/5.6/userguide/html_single/Hibernate_User_Guide.html i popatrzeć co w ogóle wchodzi w skład tej biblioteki, i poimplementować jakieś podstawowe mapowania (zwłaszcza relacji), doczytać czym różni się od JPA, ewentualnie poczytać jakieś "top interview questions" jeśli potrzebujesz przygotować się pod rozmowy (np. pytania o cache level - typowe pytanie pod rozmowę w czegoś czego chyba z 90% osób w ogóle nie tyka przez
  • Odpowiedz
@PaaD: @Fiber: Ja oglądałem wszystkie filmiki od tego gościa i przerobiłem ćwiczenia które zaleca, wpisz sobie Thorben Janssen. Trochę grindowałem, nie powiem ale wyszło mi to na plus.

Teraz zaczął wrzucać nowe materiały, to od jakiegoś pół roku przestałem go śledzić. Aczkolwiek gość jest naprawdę ogarnięty, a przerabiałem wiele rzeczy z Hibernate.
  • Odpowiedz
@Fiber bardzo polecam blog lub książkę vlad mihalcea. Osobiście uważam, że każdy kto ma jakąkolwiek styczność z hibernate powinien przeczytać jego blog lub książkę. Opisuje jak najwydajniej i najlepiej korzystać z hibernate.
W zasadzie to w każdym projekcie jakim byłem było popełniane wiele błędów przy pracy z hibernate. Gdyby każdy przeczytał i wpoił jego bloga/książkę to nie byłoby tych błędów ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz