@agaja: Zle porownanie, nie chodzi o to, zeby sie nie trudzic, tylko, zeby nie dochodzilo do sytuacji, w ktorych bedzie to konieczne ;) A jesli jest zabronione, no to przeciez o tym ta dyskusja :) Zeby nie usprawiedliwiac oszukacego ksiedza tym, ze on kosciol komus wynajmuje, tylko nie akceptowac takich zachowan i zglaszac
Swoja droga wyobrazacie sobie sytuacje, ze idziecie do USC i urzednik zamiast tych 83 czy 84 zl mowi, ze u niego trzeba zaplacic 1000, bo tak i juz? Przeciez bylaby afera na pol Polsatu, a jak ksiadz, to funkcjonuje podejscie, ze "no przeciez mozna zglosic". Mozna, trzeba, i jakby kazdy zglaszal, to moze dawno zostalby ten proceder wyeliminowany, ale to powszechne pogodzenie sie z tym, ze tak to dziala jest kuriozalne.
@zjem_twoj_bigos: ale zgłaszanie takich sytuacji to jest właśnie brak zgody. O jakim zaakceptowaniu takiego stanu rzeczy piszesz? Jasne, że powinno być tak, że tego typu akcje w ogóle nie powinny mieć miejsca, to się z Tobą zgadzam w 100%. Ale ludzie są ludzi i niestety zawsze będą tacy, którzy będą chcieli kręcić :/ w przypadku duchownych jest to podwójnie moim zdaniem gorszaxe, ale też i tym bardziej warto nieprawidłowości zgłaszać.
@agaja: Moze to malo profesjonalne podejscie do dyskusji, ale kojarze Cie bodajze z tagu ciazowego i masz u mnie w glowie latke osoby rozsadnej 乁(♥ʖ̯♥)ㄏ Wiec szczerze mowiac nie chce mi sie trzeci dzien z rzedu ciagnac tego, bo nie spodziewam sie, zebysmy mialy na temat znaczaco rozne spojrzenie, w sensie ze to jest nieakceptowalne i nalezy takie przypadki zglaszac, a jak ktos
@zjem_twoj_bigos: ja myślę, że koleżance wyżej nie chodziło o kwoty rzedu tysiąca, a raczej obecność opłaty jako takiej. Przynajmniej jak dla mnie jedynie takie wyjaśnienie jest rozsądne :D
I nie no, mi też nie chodzi o jakąś wielka dyskusje, odniosłam się do konkretnego fragmentu Twojej wypowiedzi ;)
Moze to malo profesjonalne podejscie do dyskusji, ale kojarze Cie bodajze z tagu ciazowego i masz u mnie w glowie latke
Pomocy drogie Panie. Zauroczyłem się, ale nie wygląda to dobrze. Ja około 35, ona około 28. Widzieliśmy się w biurze w relacji Pan / Pani, gdzie ja byłem klientem przez około godzinę. Coś tam zagadałem, cieszyła się, uśmiechała się, sama coś mówiła o sobie.
#slub #slubodpierwszegowejrzenia #pary #milosc #zwiazki
Tak samo krzyczy chrztach u nas nie było mowy o kasie, a dzieci chrzcilismy w jescze innej parafii.
A jesli jest zabronione, no to przeciez o tym ta dyskusja :) Zeby nie usprawiedliwiac oszukacego ksiedza tym, ze on kosciol komus wynajmuje, tylko nie akceptowac takich zachowan i zglaszac
Jasne, że powinno być tak, że tego typu akcje w ogóle nie powinny mieć miejsca, to się z Tobą zgadzam w 100%.
Ale ludzie są ludzi i niestety zawsze będą tacy, którzy będą chcieli kręcić :/ w przypadku duchownych jest to podwójnie moim zdaniem gorszaxe, ale też i tym bardziej warto nieprawidłowości zgłaszać.
Przynajmniej jak dla mnie jedynie takie wyjaśnienie jest rozsądne :D
I nie no, mi też nie chodzi o jakąś wielka dyskusje, odniosłam się do konkretnego fragmentu Twojej wypowiedzi ;)