Wpis z mikrobloga

wiecie że dziś miną 2 tygodnie w trzeźwosci? (ʘʘ) najdłuższy czas bez alko w jednym kawałku od kilku lat
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@staryalkus: mi za 3 tygodnie stuknie rok. Wytrwalosci. U mnie sie zaczelo jakk chalange z kolega (ktory sie zaszywal). W ramach wsparcia stwierdzielem ze nie bede pil przez pol roku jak i on, zeby na imprezach (urodziny itd) go nie kusilo. Pol roku minelo. On sobie znowu piwkuje i pozwala a ja dalej sie trzemam :)

Nie planuje w sumie nigdy nie pic, ale szkoda mi serii ;)
  • Odpowiedz
@staryalkus: brawo ! nie przejmuj się baranami i wszystkimi idiotycznym wpisami o tym że trzeba to opić:-).

Do pewnego etapu można to zrobić samemu - można dać radę.
Początki są trudne - nawet bardzo.
Późniejsza utrata części znajomych jest
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@staryalkus: 2 tygodnie jest łatwo. Po 6-8 zacznie Cie dopadac szarość tego świata i przemyślenia ze na trzeźwo jest nie do przyjęcia. Czy to kiedyś minie - nie wiem, nigdy dłuższej przerwy nie miałem xD
  • Odpowiedz
@staryalkus: Gratulacje! Tak jak ktoś pisał wyżej, nie przejmuj się idiotycznymi wpisami. Co do terapii, to nie trzeba nic płacić, są też z NFZ. Co do czasu jaki trzeba na nie znaleźć, no cóż to Twoje życie i zdrowie... Co do AA... jak by co to w AA się nie zapisujesz. Jak chcesz to należysz, jak nie chcesz to nie. Będą Cię namawiać na to żebyś program robił (czyli znów
  • Odpowiedz