Wpis z mikrobloga

W przedświątecznej gorączce zakupów wpadłem na patrol policji w centrum handlowym Złote Tarasy. Odmówiłem założenia maseczki. Odmówiłem przyjęcia mandatu. Pierwotnie postraszyli mnie natychmiastową wywózką na komendę (sic!). Finalnie eksmitowali mnie (współpracowałem - więc pokojowo) z centrum handlowego no i będziemy się sądzić.

Na razie dostałem wezwanie na komendę. Sprawa z Art.115 §1a KW

Art 116

§ 1. Kto, wiedząc o tym, że:

a) jest chory na gruźlicę, chorobę weneryczną lub inną chorobę zakaźną albo podejrzany o tę chorobę,

(...)

- nie przestrzega zakazów, nakazów, (...) podlega karze grzywny albo karze nagany.

Nie wiem, może czegoś nie rozumiem, ale czytając ten Art. na który się powołali jest dla mnie jasne że sprawa jest dęta a policja brzydko się bawi na zlecenie polityków.

#koronawirus
Nuwada - W przedświątecznej gorączce zakupów wpadłem na patrol policji w centrum hand...

źródło: comment_1641588601o8FEykp3fFMNwcsnX6Mc1k.jpg

Pobierz
  • 132
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Twój czas jest bezwartościowy czy po prostu to lubisz? :)

@maniac777: a co cię tak bardzo obchodzi czas obcego człowieka, który nie ma żadnego wpływu na twoje życie. :)
  • Odpowiedz
@Janusz_z_Rivii: a gdzie on napisał, że mu ciężko było założyć? On jej nie miał bo nie chciał, nie ważne z jakich powodów, ale jej nie miał. Prawo nie nakazuje jej nosić, nie zakazuje również. Miał więc wybór i wybrał, że jej nie założy.
  • Odpowiedz
@Nuwada: A sad sobie zdecyduje po swojemu.
We dwoch rok temu na Wielkanoc z szwagrem dostaliśmy wnioski o ukaranie do sądu za brak maseczki na parkingu stacji benzynowej:
On dostał od razu umorzenie, ja dostałem 20zl według sądu.
Wiec ich widzi mi się.
  • Odpowiedz
@Nuwada: na luzie opie. ja poszedłem, powiedziałem że nie chcę zeznawać i na tym się skończyło. znajomy z kolei w ogóle nie poszedl i tyle ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Nuwada: Powodzenia, ja podczas 10 dniowego pobytu w Polsce nie założyłem ani razu i z ciekawości troche na sile szukalem jakiejs konfrontacji i sie nie udało.
Jakby jakims cudem sie nie udalo/poddalbys sie z braku czasu, to zobowiazuje Ci sie w ramach solidarnosci przelac 25% wszystkich kosztow.
  • Odpowiedz
@stray_dog: A jest masa dzbanów co nosi bo się boi kolizji z milicja. Byłem dziś w galerii, masa ludzi, ale z połowa maski pod nosem... Jak mam nosić pod nosem to wolę nie robić z siebie debila i nie zakładać wcale ( ͡° ͜ʖ ͡°) ten co ma pod nosem już jest uważany za takiego co ma, a ten co nie ma wcale jest uważany za
  • Odpowiedz