Wpis z mikrobloga

W przedświątecznej gorączce zakupów wpadłem na patrol policji w centrum handlowym Złote Tarasy. Odmówiłem założenia maseczki. Odmówiłem przyjęcia mandatu. Pierwotnie postraszyli mnie natychmiastową wywózką na komendę (sic!). Finalnie eksmitowali mnie (współpracowałem - więc pokojowo) z centrum handlowego no i będziemy się sądzić.

Na razie dostałem wezwanie na komendę. Sprawa z Art.115 §1a KW

Art 116

§ 1. Kto, wiedząc o tym, że:

a) jest chory na gruźlicę, chorobę weneryczną lub inną chorobę zakaźną albo podejrzany o tę chorobę,

(...)

- nie przestrzega zakazów, nakazów, (...) podlega karze grzywny albo karze nagany.

Nie wiem, może czegoś nie rozumiem, ale czytając ten Art. na który się powołali jest dla mnie jasne że sprawa jest dęta a policja brzydko się bawi na zlecenie polityków.

#koronawirus
Nuwada - W przedświątecznej gorączce zakupów wpadłem na patrol policji w centrum hand...

źródło: comment_1641588601o8FEykp3fFMNwcsnX6Mc1k.jpg

Pobierz
  • 132
  • Odpowiedz
@Nuwada: Wezcie tagujcie te swoje batalie, bo nie chce tego widzieć w gorących jak co chwilę jakiś szurek bohatersko stawia się policjantom "JA ŻEM NIE ZAŁOZYŁ MASECZKI PATRZCIE NA MNIE JESTEM BOHATEREM, CHRYSTUSEM SZURÓW!!!"
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 8
@Nuwada: 1. Nie idź w ogóle na komendę na przesłuchanie.
2. Czekaj na wyrok nakazowy z sądu.
3. Napisz sprzeciw od wyroku bez podania uzasadnienia.
I tyle.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Nuwada: Nie idz na komende. Jak wezwa w sprawie wyjasnien odmow i zloz wyjasnienia pisemnie - masz do tego prawo. A przede wszystkimez wez prawnika, sad zawsze zwraca jakas kwote za prawnika jesli wygrasz, powodzenia.
  • Odpowiedz
@Nuwada A możnaby wytoczyć proces policjantowi za bezprawna próbę nałożenia mandatu? Czyli oprócz nie przyjęcia mandatu, poprosić jeszcze o dane policjanta w celu złożenia pozwu cywilnego. Bo jeżeli tak to może warto by od tego zaczynać próbę interwencji?
  • Odpowiedz
@Nuwada: #!$%@?ąc od sensowności tych nakazów, to że od 2 lat nie potrafią albo zlikwidować nakazy albo przegłosować nowelizację ustawy i przynajmniej się nie wygłupiać że może zakaz jest a może go nie ma to jest xDDD
  • Odpowiedz