Wpis z mikrobloga

Wystarczyło odsunąć PiS od władzy i od razu mamy pozytywny impuls w gospodarce:

- zmniejszenie inflacji
- zmniejszenie bezrobocia
- mocny wzrost PKB (w 2023 było 0,2%, teraz raczej ponad 3%)
- drastyczny spadek luki vatowskiej (Tusk nie pozwala kraść) - z 15% to jednocyfrowego wyniku

#polityka #4konserwy #neuropa #bekazpisu #gospodarka #ekonomia
Gours - Wystarczyło odsunąć PiS od władzy i od razu mamy pozytywny impuls w gospodarc...

źródło: IMG_4163

Pobierz
  • 78
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gours: Co do tych dwóch pierwszych rzeczy to akurat nie wiem jaki udział miał w tym rząd. Co do dwóch ostatnich to mogę się zgodzić, choć nie do końca rozumiem, jak do tego doszło. Plus, za PiSu wzrost PKB także miał miejsce.
  • Odpowiedz
Wystarczyło odsunąć PiS od władzy i od razu mamy pozytywny impuls w gospodarce:

@Gours: ja już się gubię w tym kraju kiedy ktoś coś mówi ironicznie, sarkastycznie czy prawdziwie :/

- Ale póki co dzisiaj mamy ponownie inflację ponad 4%
- Prąd w------o rachunki +50% a niektórzy informują o 100% z wizją
  • Odpowiedz
  • 1
@Hambercios: ceny za energię są teraz niższe niż np. rok temu. Tylko wtedy płaciliśmy za to w podatkach, a nie wyższymi cenami na rachunkach.
  • Odpowiedz
@Gours: skoro przypisujesz spadek inflacji do osiągnięć obecnego rządu to jej właśnie ogłoszony wzrost spowodowany odmrażaniem cen energii też będzie winą rządu? Ten post to taka pisiorska retoryka i chwalipięctwo tylko z przeciwnym zwrotem.
  • Odpowiedz
@niewiempoco: ile wam trzeba powtarzać że 100 obietnic to plan PO jksby wygrali wiekszoscia? A jak sa w kolalicji to nie jest to mozliwe. Rzadzi kilka partii jest demokracja. Nie jak za pissu
  • Odpowiedz
@Gours: no tak, tusk własnymi ręcoma wzrost gospodarczy zrobił xDDD. Jak renkom odjoł, został premierem w grudniu, a w kwietniu już dzięki temu kraj kwitnie xDDD.
  • Odpowiedz
  • 5
przeciez inflacja znowu rosnie?
swoja droga Glapa ma ulatwione zadanie z dalszym trzymaniem stop procentowych
  • Odpowiedz
  • 16
@Gours gospodarka ma się dobrze - zasługa rządu. Gospodarka ma się źle - wina czynnikow zewnętrznych/poprzedników.
Za każdym j-----m razem
  • Odpowiedz