Aktywne Wpisy
retromirek +240
W ciągu zaledwie kilku lat pochowałem całą swoją najbliższą rodzinę. Zostałem na świecie zupełnie sam, mając pod opieką dorastające dziecko. Robię za ojca, matkę i tarczę ochronną.
Po drugiej stronie mam byłą żonę, której jedynym celem życiowym stało się zniszczenie mnie psychicznie, finansowo i zdeptanie spokoju naszego dziecka. Od lat toczę wykańczającą walkę z patologią systemu, złośliwością urzędników i kłamstwami. Ex zdołała zmanipulować i przeciągnąć na swoją stronę resztki mojej dalszej rodziny, robiąc
Po drugiej stronie mam byłą żonę, której jedynym celem życiowym stało się zniszczenie mnie psychicznie, finansowo i zdeptanie spokoju naszego dziecka. Od lat toczę wykańczającą walkę z patologią systemu, złośliwością urzędników i kłamstwami. Ex zdołała zmanipulować i przeciągnąć na swoją stronę resztki mojej dalszej rodziny, robiąc

duzy_krotki +270

#csharp #naukaprogramowania #pytanie #pytaniedoeksperta
@vanguard2727:
Możesz klepać sql w kodzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nick Chapsas yt
Do czego właściwie służy EF? Chodzi o to, że tworzy się w ten sposób bazę danych z relacjami, seeduje się ją, potem uzyskuje się dostęp do niej za pomocą DbContext, tak?
tak jak @lol3pdg napisał - polecam gościa, ma tutoriale bardzo na czasie i na wysokim poziomie
sprawdziłem kanał tego gościa i nie ma on ani jednego filmiku gdzie klepie api i ef core. Co prawda ma filmiki z api, ale nie ma tam ef core.
Znasz się na rzeczy, dzięki za odpowiedź. Wiesz może coś o jakimś kursie, czy to udemy, czy to yt, czy to pluralsight, który pokrywa współpracę API z EF? Nie mogę znaleźć. Oczywiście coś dla początkujących.
1. Instalujesz paczkę EF
2. Dodajesz context w startup i robisz connection string
3. Tworzysz plik modelu - czyli pół w bazie
4. Robisz migracje
5. Masz już tabelkę
@vanguard2727:
Słabo paczysz https://www.youtube.com/watch?v=qEmxoCOH4Uw&t=637s