Aktywne Wpisy

Inevera +247
Dzisiaj stuknęło mi 10 lat mirkowania. Parę dni temu skończyłam ten obraz, więc stwierdziłam, że to dobra okazja żeby go tu pokazać.
Akryl na płycie, 40x60
Tag: #ineveraart
#tworczoscwlasna #rysujzwykopem #malujzwykopem #malarstwo #akryl #sztuka #art #rysunek
Akryl na płycie, 40x60
Tag: #ineveraart
#tworczoscwlasna #rysujzwykopem #malujzwykopem #malarstwo #akryl #sztuka #art #rysunek
źródło: temp_file2232357460383852026
Pobierz
Herbalizer +16
Lvl 47 here, mocno związany z językiem polskim, ciężko mi będzie o pracę za granicą, ale nic to, jeżeli osiłek wygra - pakuje żonę i wyjeżdżam. Nie zamierzam mieszkać w kraju, w którym szansę ma wygrać takie indywiduum. W głowie mi się to nie mieści, że prawie 20 mln Polaków ma tak zaburzone postrzeganie dobra/zla.

Witam,
Jestem po studiach pierwszego stopnia(konkretnie mechatronika, na drugi stopień w przyszłości chcę iść zaocznie, ale raczej już nie mechatronika) i jako, że moje zainteresowania zawsze oscylowały wokół komputerów to szukam sobie pracy w #it. W trakcie studiów pracowałem głównie w g---o robotach, doświadczenia z IT nie mam poza praktykami w serwisie laptopów i składaniem komputerów na linii produkcyjnej. Chciałem się wkręcić w admina bo o ile coś tam na studiach programowaliśmy, działaliśmy z grafiką komputerową itp. o tyle zajęcia z sieci komputerowych trochę bardziej mi się spodobały. Niestety ciężko mi się załapać nawet na jakieś praktyki lub staż z racji braku doświadczenia oraz brak statusu studenta. Wiem, że trochę późno się obudziłem, ale niestety miałem spore problemy zdrowotne, które nie dość, że opóźniły moją obronę to jeszcze pokrzyżowały moje plany zawodowe. Zacząłem robić na #udemy jakieś kursy #linux itp. mam jakiś podstawowy certyfikat #cisco ze studiów i nie śpieszy mi się bardzo ze znalezieniem pracy bo mieszkam z rodzicami i mam odłożone trochę hajsu ale dziś dostałem w końcu jakąś odpowiedź - staż/bootcamp na admina #salesforce (mają też ofertę na deva i konsultanta w razie czego). Szczerze nigdy wcześniej o niej nie słyszałem i nie wiem za bardzo nawet z czym to się je ale mają uczyć totalnie od podstaw więc nie ma z tym problemu.
Staż trwałby 3 miesiące, potem praca dla danej firmy, odbywałby się całkowicie zdalnie(co dla mnie jest dużą zaletą), hajs - 1200zł netto, wiem że to śmieszne pieniądze ale jako, że bardziej zależy mi na razie bardziej na doświadczeniu i wkręceniu się gdzieś niż hajsie to dla mnie nie jest duży problem. Niestety w ofercie jest haczyk - 3 letnia lojalka przy pracy w technologii salesforce. Myślicie, że warto w ogóle w coś takiego się pakować czy szukać dalej? Czy jeśli mi się nie spodoba praca w salesforce to łatwiej będzie mi znaleźć dzięki temu stażowi pracę w it poza salesforce?
#praca #pracbaza #kariera #pracait
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #61d856fb37651b000a909d2c
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
I nie słuchaj niektórych wykopków, że poświęć więcej czasu na naukę i dostaniesz z miejsca pracę za 10k. Takich ludzi jak ty są tysiące, i można zderzyć się ładnie ze ścianą.
nie nastawiaj się na kokosy na początku, ucz się ogarniaj, odbijesz sobie z nawiązką za rok czy dwa, i nie bój się
@AnonimoweMirkoWyznania: Nie ciś w to. To nie ma przyszłości. Takie roboty już dawno zostały wyeksportowane do Indii. Idź w kierunku DevOps.
Komentarz usunięty przez autora
@bruuh: no linuxa się dopiero zaczynam uczyć, wiele jeszcze nie umiem a to co miałem na studiach z sieci, mimo certyfikatu w dużej części raczej
Zaakceptował: LeVentLeCri
Z jakimś doświadczeniem pojęćiem mozesz wachlowac między adminem sales, jakimkolwiek adminem, bardizej sieciowcem, bardziej supporto admino informatykiem, bardizej może adminem baz danych czy devopsem.
BYle nie isc w dół na supporta jakiegoś chamskiego ( ͡° ͜ʖ ͡°)