Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kabzior: jak podaje konesso crema to pianka powstająca w wyniku ciśnienia
Jak sam podajesz powstaje w wyniku ciśnienia

Więc to crema albo konesso wprowadza w błąd.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Zimnok: bywają znakomite kawy bez śladu cremy i byle jakie z obfita crema. Sahara to chyba nigdy nie był jakiś rarytas, dawno nie miałem do czynienia z Mk cafe choć swego czasu testowałem kiedy odpalili markę Mk fresh. A poza tym najważniejsze pytanie: smakuje? No to po co drążyć temat ;-)
No i crema prześliczna.
  • Odpowiedz
@pigoku: cale hobby parzenia kawy opiera sie na drazeniu tematu, czemu kawa wyszla kwasna a czemu gorzka. Mnie zastanawial mechanizm powstawania tej cremy wlasnie bo rzadko widze az taka z kawiarki.

A kawa jest ok ale bez szalu, ale wiadomo nie oczekuje duzo po marketowce.
  • Odpowiedz
@Zimnok: tak, tylko że to ciśnienie prowadzące do uzyskania cremy jest nie do uzyskania w kawiarce, w kolbie okolice 9 barów wypłukują CO2 z ziaren i stąd się tworzy crema, w kawiarce ciśnienie jest takie jak byś kawę strzykawką psikał - wtedy też zrobi się piana (z powietrza a nie z CO2), ale to nie będzie crema
  • Odpowiedz