Wpis z mikrobloga

Jak można wziąć kredyt na takich warunkach to ja nie wiem....
Spłata kapitału 0 PLN / Odsetki 3000 PLN( ͡° ͜ʖ ͡°)
życzę im tylko oby odbiór mieszkania od dewelopera się nie opóźnił bo współczuje płacić tylko odsetki przez dodatkowe kilka miesięcy... oraz żeby wytrwali do wygaśnięcia ubezpieczenia pomostowego
#kredythipoteczny #inflacja #rpp #nieruchomosci
Dziecko_Proboszcza - Jak można wziąć kredyt na takich warunkach to ja nie wiem....
S...

źródło: comment_1641365894ah6D4c4BgkVRNEhuA1o2ab.jpg

Pobierz
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Operator21: w Toruniu ( ͡° ͜ʖ ͡°) W Pruszczu Gdańskim też droższe są z pierwotnego, sprawdź ceny transakcyjne w Warszawie, Trójmieście, Poznaniu, Krakowie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@elemenTH:

w Toruniu ( ͡° ͜ʖ ͡°) W Pruszczu Gdańskim też droższe są z pierwotnego, sprawdź ceny transakcyjne w Warszawie, Trójmieście, Poznaniu, Krakowie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Poproszę dane
  • Odpowiedz
Przecież teraz mają wynajem i kredyt jednocześnie

@Operator21: nie każdy może mieszkać u mamusi, niektórzy mają życie, chcą założyć rodzinę, pracują, wyjechali itp itd po to właśnie żeby żyć a nie wegetować. Rok będą mieli p--------e a później z górki.
  • Odpowiedz
@Operator21: to Ty wyjechałeś z jakimś wykresem nie wiem na podstawie czego, bacznie obserwuję rynek trójmiejski i widzę jak kształtują się ceny w ogłoszeniach stąd też wiem, że w Pruszczu są tańsze na wtórnym
  • Odpowiedz
@elemenTH: Nie możesz twierdzić post hoc, że tylko rok będą mieli p--------e. To może być dopiero początek podnoszenia rat. Znaleźli się w trudnej sytuacji na własne życzenie.. Ja sam wynajmuję mieszkanie od innych, bo wiem ile to mieszkanie mnie będzie kosztować, płacę i mam z głowy, wszelkie usterki, awarie sprzętu to nie mój problem. Właściciel ma to naprawić. Przecież spokojnie mogli zacząć życie od małego mieszkania do remontu kupionego w
  • Odpowiedz
@elemenTH: Wszędzie są mieszkania tańsze na rynku wtórnym xDDD Mieszkania na rynku pierwotnym co do zasady są droższe, bo są nowgo xDD Przecież masz wykres opisany, jak możesz nie wiedzieć na jakiej jest podstawie.
  • Odpowiedz
@Operator21: jeżeli płacą komuś 2,5k za mieszkania a będą płacić nawet 3k ale za swoje to i tak są wygrani w tej sytuacji

Wszędzie są mieszkania tańsze na rynku wtórnym xDDD Mieszkania na rynku pierwotnym co do zasady są droższe, bo są nowgo xDD

@Operator21: nie, mieszkanie nowe jest puste i przy obecnych cenach wymaga 1,5k za m2 żeby je dokończyć, na rynku wtórnym jest bardzo dużo mieszkań,
  • Odpowiedz
@elemenTH: Sam po sobie ciśniesz, czytasz co piszesz. Cały czas Ci tłumacze, że mieszkania na rynku wtórnym są tańsze i sam potwierdzasz, że się wprowadzasz na gotowe a mieszkania na rynku pierwotnym nie dość, że są droższe to jeszcze nieraz trzeba dołożyć do tego, żeby się wprowadzić. Od początku tak twierdziłem, to Ty pisałeś, że mieszkania na rynku wtórnym są droższe.

bo dzieciaczku mieszkanie na rynku wtórnym jest droższe jak
  • Odpowiedz
@Operator21: nigdzie nie użyłem wcześniej stwierdzenia "gotowe mieszkanie", powiedziałeś o cenie mieszkania, cena mieszkania jest ceną mieszkania. Mieszkanie na rynku pierwotnym kupujesz za cenę za jaką jest, na wtórnym tak samo, na wtórnym 99% to mieszkania wykończone i ktoś w nich mieszkał. Możesz je wykończyć za 100k możesz za 500k, cena wykończenia nie wpływa na cenę nowego mieszkania chyba, że developer takie sprzedaje ale to rzadkie przypadki. NIGDY nie podaje
  • Odpowiedz