Wpis z mikrobloga

Bergisel to najgorsza skocznia w całym kalendarzu.

Wiecznie ch*jowe warunki wietrzne, często wypaczające wyniki zawodów (o ile nie są odwoływane)
Oświetlenia oczywiście brak, więc konkurs wieczorem (przy rzekomo lepszym wietrze) odpada.
Na przełomie wieków może wyglądała nowocześnie, ale dziś trochę szpetna się stała.
Pominąłem coś?

Moim zdaniem powinno się tę skocznie #!$%@?ć z TCS, dopóki nie przeprowadzą modernizacji.

#skoki #takaprawda
  • 7
@Michal9788: A moim zdaniem jedna z najładniejszy skoczni w całym tcs i pucharze świata, do tego trudna technicznie. Wieża nawet w dzisiejszych czasach wygląda dość futurystycznie - w tym miejscu przebija ją tylko Klingenthal. Do tego piękny widok na miasteczko. Moja subiektywna klasyfikacja skoczni TCS: Oberstdorf (z kibicami, bez traci całą magie) - Innsbruck - Ga-Pa - Bischofschofen.
@Michal9788: Rok temu też był konkurs ,ale na skoczni w Rasnov i tam też nie ma oświetlenia i przez co musieli robić konkurs o godzinach porannych .FIS powinno takie skocznie omijać szerokim łukiem bo nie ma tam zapasowego koła ratunkowego w postaci oświetlenia
@kaoen9: Mi to się najbardziej podoba jak włączą oświetlenie na tej skoczni - robi się tak nowocześnie i można w godzinach wieczornych skakać ma to swój klimat ( ͡° ͜ʖ ͡°)