Aktywne Wpisy
Kroshkar +5
WTF?!
Właśnie się dowiedziałem, że są ludzie którzy nie lubią podgrzewanych siedzeń w samochodach. Ja rozumiem, że latem, bo to o masochizm już zakrawa, ale w zimie to jest coś wspaniałego jak ci po 30 sekundach od odpalenia zimnego samochodu ciepełko w dupkę grzeje (。◕‿‿◕。).
#motoryzacja #samochody
Właśnie się dowiedziałem, że są ludzie którzy nie lubią podgrzewanych siedzeń w samochodach. Ja rozumiem, że latem, bo to o masochizm już zakrawa, ale w zimie to jest coś wspaniałego jak ci po 30 sekundach od odpalenia zimnego samochodu ciepełko w dupkę grzeje (。◕‿‿◕。).
#motoryzacja #samochody

wfyokyga +58
Dzień dobry, jako że se mam urodzina, przybyłem z cukierkiami dla was. Można brać po 2, dla wszystkich starczy. Wszystkiego najlepszego dla jego (mnie).
źródło: temp_file3731521872378915545
Pobierz

Jeśli nie, to co polecacie? Obiektyw ma służyć przede wszystkim jako taki travelzoom, więc głównie pejzaż, panoramy, architektura, ludziki, portreciki. Chociaż ze względu na stabilizację i w sumie niezłe światło zapewne i do innych celów się nada. 24mm to minimum, nie chcę 28mm. 70 nie potrzebuję, wystarczy mi do 50, światło 2.8 to podstawa, bo lubię mieć zapas światła, IS nie jest niezbędny acz mile widziany, podobnie jak uszczelnienia. Tylko FF, tylko EF.
Cóż, wątpię aby ktokolwiek udzielił sensownej odpowiedzi, ale zawsze warto próbować.
#fotografia #foto #pytaniedoeksperta #pytanie
Obiektywy Canona typu EF (nie EF-S) działają na analogowych EOSach bez problemu.
Pozdrawiam, użytkowniczka Canona EOS 33 :)
Dla
17-40L Canona za ciasne - chyba na APS-C gdzie daje jakieś 26-60? Szerzej już raczej nie ma na FF. Na 16mm kończą się zwykłe ultra szerokie kąty i zaczynają fisheye. Teraz do zastosowań spacerowych mam 28-135 i faktycznie te 28mm mogłoby być nieco szersze, do tego światło kiepskie stąd potrzeba zmiany.
Sigma 17-50 f/2.8
@Anks: pod FF czy APSC? Co to za góry, że 17 to za ciasno?