Wpis z mikrobloga

a do czego się ta "młodzieńcza, zakazana i tragicznie utracona miłość" sprowadzała, jak nie do "dymania się z bezdomnym na wycieczce statkiem"? XD

Ot prosty wyrzut hormonów do krwi zakończony kopulacją. Jak u psów na wiosnę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@skitarii: no dla mnie relacje romantyczne nie sprowadzają się do ruchania, ale dla wykopowych myślicieli najwyraźniej. Ponad trzygodzinny film, w którym scena "łóżkowa" trwała jakieś pół minuty,
no dla mnie relacje romantyczne nie sprowadzają się do ruchania, ale dla wykopowych myślicieli najwyraźniej. Ponad trzygodzinny film, w którym scena "łóżkowa" rwała jakieś pół minuty, a wypopki tylko ruchanie, dymamie, seks. XD

@CocoJamboolin: przecież cały ten "romantyzm" to tylko hormonalny haj mający skłonić ludzi do kopulacji.

To nie jest kwestia podniecania się ruchaniem, tylko zauważenia, że równie romantyczną historię możnaby opowiedzieć o suce będącej rasowym pudlem która wymykała się po
@CocoJamboolin: innymi słowy to opowieść o kierowaniu się najniższymi instynktami, których doświadczają nawet zwierzęta i stawianiu ich wyżej nad uczciwość czy normy społeczne.

A film miał 3 godziny bo musiał przedstawić charakterystykę głównych bohaterów w tym oczywiście ich zalety matrymonialne.

Jeśli twierdzisz, że to nie jest film sprowadzający się do seksualności, to napisz czy potrafisz sobie wyobrazić Titanica z brzydkimi bohaterami głównymi. A nawet jeśli, to czy taki film osiągnąłby taki
egdy nie ma odpowiednika w języku polskim, a lets go to mem, ale krytykuj w internecie, że ktoś używa slangu internetowego, masz prawo ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@CocoJamboolin: za slang.pl

Określenie kogoś, kto na siłę stara się być postrzegany jako modny i fajny

Wystarczyło zamiast słowa "edgy" użyć słowa "modne" i wypowiedź nie straciłaby sensu, a nie byłoby tego idiotycznego angielskiego wtrętu pasującego tam jak pięść do
@CocoJamboolin: edgy nie edgy do dzisiaj nie wiem co to znaczy, a jak oglądałem ten film mając 8 lat z matką i po wszystkim powiedziałem do mamy że szkoda mi męża tej pani bo jej całe życie poświęcił a ona wspomina kogoś kogo znała dwa dni i z nim poszła do nieba to matka się wkurzyła i zaczęła mi gadać ze nie rozumiem miłości. Podtrzymuje swoje zdanie po dziś dzień
Niby
@bartolomis: to, ze uwazaja to jako piekna historie o milosci nie znaczy, ze same by chcialy byc albo beda w takiej sytuacji ¯\_(ツ)_/¯ Romeo i Julia to tez przeciez piekna romantyczna opowiesc
innymi słowy to opowieść o kierowaniu się najniższymi instynktami, których doświadczają nawet zwierzęta i stawianiu ich wyżej nad uczciwość czy normy społeczne.

@skitarii: no jeśli miłość nazwiesz najniższym instynktem, to tak, jak zresztą każdy romans, no tylko ja nie uważam, żeby miłość była najniższym instynktem. a i są na pewno, zależnie od sytuacji, wartości i rzeczy ważniejsze od uczciwości czy norm społecznych, a od norm społecznych to już w szczególności, bo
szkoda mi męża tej pani bo jej całe życie poświęcił

@Rudyprzegrywv2: tak sobie w ciemno zakładasz, że mąż Rose poświęcił jej całe życie, a ona go jakoś strasznie skrzywdziła swoimi wspomnieniami byłej miłości, a tak naprawdę dokładnie nie wiemy jak wyglądało ich małżeństwo, mamy tylko szczątkowe informacje

a ona wspomina kogoś kogo znała dwa dni

rozmawiała z ludźmi, którzy przeszukiwali wrak Titanica, i którzy byli zainteresowani historią związaną z jego zatonięciem.
no jeśli miłość nazwiesz najniższym instynktem, to tak, jak zresztą każdy romans, no tylko ja nie uważam, żeby miłość była najniższym instynktem. a i są na pewno, zależnie od sytuacji, wartości i rzeczy ważniejsze od uczciwości czy norm społecznych, a od norm społecznych to już w szczególności, bo jak powszechnie wiadomo, normy społeczne mogą być zwyczajnie złe.

@CocoJamboolin: miłość? XD

To było zakochanie a nie miłość. Nie wiesz co znaczy miłość
miłość? XD

To było zakochanie a nie miłość. Nie wiesz co znaczy miłość jeśli uważasz, że może ona powstać w 4 dni w trakcie paru schadzek, nawet jeśli jedna skończyła się w łóżku XD

@skitarii: ah, dobrze że jest jedna definicja, jeden rodzaj i jeden schemat miłości. wiesz, można też powiedzieć, że w wieloletnich związkach nie ma miłości, tylko przywiązanie, przyzwyczajenie. ale dobrze, może to było zakochanie, nie miłość, ale było