Aktywne Wpisy

Javert_012824 +165
Sytuacja z Lęborka. Kto według was jest winnym tego incydentu?
#wypadek #polskiedrogi #samochody #motoryzacja #prawo #prawojazdy
#wypadek #polskiedrogi #samochody #motoryzacja #prawo #prawojazdy

Zaczytanaa +51
Do jakiego kraju chcielibyście wyemigrować/urodzić się i dlaczego akurat tam? U mnie w sercu niezmiennie od kilku lat Islandia - brak upałów, czyste powietrze, piękne krajobrazy i kolor niebieski na fladze

( ಠ_ಠ)
W dobie nowokowy i netfixa. żołnierek, kierowczyń itp słów zwyczajnie odebrałem to jak odebralem
Pierwszy raz słyszę o skoczkiniach.
Piszę "wybraliście", bo absolutnie za każdym razem jak jest afera o żeńskie końcówki to albo ktoś wkleja ten link, albo po prostu pisze odwołując się do II RP, w tym momencie jestem już pewny, że uczą tego argumentu na jakichś szkoleniach
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@Psychopathy_Red: ale przecież tu chodzi jedynie o obalenie teorii, że to nowomowa a nie o jakąś gloryfikację 2RP xD
@Psychopathy_Red: chodzi o to że to nie jest nowoczesna nowomowa tylko że tak się mówiło w Polsce. A odwołują się do II RP bo nie wiem, wielu okresów swobodnego rozwoju polskiej kultury w ostatnich wiekach nie mieliśmy. Jeśli bardziej ci pasuje w średniowieczu też były feminatywy, bo powstawały naturalnie
Komentarz usunięty przez autora
Jakiś problem ? Jeśli tak to.
@Psychopathy_Red: to już nie lubimy II RP? Przecież była stawiana za wzór, zniszczony przez PRL ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nowomowa była zawsze i zawsze byli ludzie, którzy narzekali na nią. Tak jak z tą młodzieżą, która kiedyś była lepsza, nie to, co teraz. Sami używacie