Aktywne Wpisy

SunnO +81
Witam szanowne Mirko.
15 minut temu zostałem obdarowany przez System Dystrybucji Kotków. Sąsiedzi znaleźli małą bidę pod moim autem a z racji że jadą na wakacje,nie mieli co z nią zrobić i zadzwonili po mnie. Natomiast ja stwierdziłem że jutro jadę do rodziców to ją przechowam do jutra i tyle. No ale zaczynam się obawiać że jednak będę miał lokatorkę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niniejszym otwieram konkurs na imię lub inspirację imienia dla
15 minut temu zostałem obdarowany przez System Dystrybucji Kotków. Sąsiedzi znaleźli małą bidę pod moim autem a z racji że jadą na wakacje,nie mieli co z nią zrobić i zadzwonili po mnie. Natomiast ja stwierdziłem że jutro jadę do rodziców to ją przechowam do jutra i tyle. No ale zaczynam się obawiać że jednak będę miał lokatorkę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niniejszym otwieram konkurs na imię lub inspirację imienia dla
źródło: 2b110e4039a340ccb1b923b721a1c810
Pobierz
Teuvo +159

Przykład dziś: stary ford po prawej normalnie jedzie ze światłami, widać go lepiej. Po lewej dwie nowe skody, które w chmurze deszczu nie mają włączonych świateł tylnych a tylko przednie.
Czy w nowych autach to się ustawia automatycznie, albo nie da się przełączyć na tryb automatyczny?
źródło: comment_1640772211dqAuJKnyV3Kw1Qm8mzBw26.jpg
PobierzWaszym zdaniem lepiej widoczne jest auto
@sidhellfire: ale wiesz, że gdy świecą światła, to zapala się odpowiednia kontrolka?
@GrafikaUltraHaDe: nie ma takich przepisów
@jmuhha: z automatu włączają się pozycyjne, tutaj czujnik zgłupiał przez biały śnieg i nie włączył mijania, trzeba zrobić to ręcznie
Komentarz usunięty przez autora
W dobrych warunkach pogodowych,około poranka/zmierzchu a także w nocy, przy oświetleniu ulicznym światła mijania są zbędne. Nie trzeba oświetlać drogi przed sobą.
Change my mind and mind of ustawodawca brytyjski bo tam tak wolno.
Często jadąc o takiej porze robię to "płynne przejście" kiedy jest za pozno na brak świateł lub same DRL z przodu, ale za wcześnie na św. mijania
Zresztą nie to jest przedmiotem mojego zdziwienia tylko jaka logika kieruje ludźmi którzy ich używają w Polsce gdzie zgodnie z PoRD możesz jeździć jedynie na dziennych albo mijania.
Ale to ma byc swiatla widac czy pojazd?
Zrob sobie eksperyment zapal pozycyjne o zmroku odejdz na jakas odleglosc od auta i zobacz kiedy przestaniesz odrozniac je od otoczenia.
Logika jak podalem. Są momenty w ciągu dnia kiedy jest za ciemno na DRL/brak swiatel, za jasno na mijania. Choć pord mowi co innego.