Aktywne Wpisy

AlexBrown +156

drobne_na_taryfe +24
plusy posiadania hodowli prosionków w domu:
- śmiesznie tuptają i ruszają czułkami i machają pupcią gdy zbyt mocno się zmoczą
- ich karma dosłownie rośnie na drzewach bo jedzą drewno i liście
- można im konstruować ładne terraria z rzeczy znalezionych na spierdotripach
minusy posiadania hodowli prosionków w domu:
- zbieranie przez pół soboty kilkuset rozlazłych po mieszkaniu stawonogów bo masz zdolności motoryczne dwulatka
- śmiesznie tuptają i ruszają czułkami i machają pupcią gdy zbyt mocno się zmoczą
- ich karma dosłownie rośnie na drzewach bo jedzą drewno i liście
- można im konstruować ładne terraria z rzeczy znalezionych na spierdotripach
minusy posiadania hodowli prosionków w domu:
- zbieranie przez pół soboty kilkuset rozlazłych po mieszkaniu stawonogów bo masz zdolności motoryczne dwulatka

Na screenie jest element mający klasę 'ant-tag', który ma pod sobą trzy stringi:
- "#"
- "call"
- a trzeci to mnie w sumie nie obchodzi.
Chciałbym zbudować sobie xpath, który znajdzie mi ten element bazując na stringu "call".
Problem w tym, że w żaden sposób xpath nie chce mi sie odnieść do tego stringa. Jedynie łapie pierwszy, szyli hash.
Czyli:
'//p[text() = "Call Summary"]/../..//*[@class="ant-tag"][contains(text(), "")]'zwraca poprawnie element
'//p[text() = "Call Summary"]/../..//*[@class="ant-tag"][contains(text(), "#")]'zwraca poprawnie element, natomiast
'//p[text() = "Call Summary"]/../..//*[@class="ant-tag"][contains(text(), "call")]'nie zwraca mi nic.
Edytowałem sobie te teksty w DevToolsach i wyglada na to, że xpathowe 'text()' potrafi odnieść się tylko do pierwszego stringu z elementu.
Mogę to jakoś zmienić?
#webdev #testowanieoprogramowania #selenium
źródło: comment_1640707332iCqNRWgCfTtQhYfndH5tVG.jpg
Pobierz