Wpis z mikrobloga

Od kilku dni mam w końcu #ps5 a ps4 udało się szybko sprzedać bo stało się zbędne…ale ja wciąż jakoś nie lubię tej konsoli - niby znałem jej wady a i tak świecąca obudowa i pad jak choinka drażnią, wentylator szumi co prawda bardzo delikatnie ale jednak, straciłem dostęp do (beznadziejnie działającego ale był) hbogo z konsoli, grać nie bardzo jest w co a to wszystko za prawie około 2.5k i to odliczając z ceny dodatki.
Odpaliłem sugerowane let Hell Loose dla ps5 i tragedia nie gra nowej generacji. Returnal pewnie będzie ładny ale jakoś nie mam przekonania do tej gry.

Mimo że od lat byłem wierny playstation tak tym razem zdecydowanie jak dla mnie wygrywa XboX - design, wykonanie i sporo spoko gier za pół darmo.

Jeszcze się okazało że synchronizacja z dyskiem ps+ jest jakaś upośledzona i upload zapisów gier z ps4 mam z połowy listopada … pewnie gdzieś jest to opisane ale zakładałem że synchronizacja jest robiona cały czas…
Ktoś powie czemu nie przeniosłem sam danych… bo po to jest synchronizacja….
#xboxseriesx
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Singularity00: bo ta konsola na obecną chwilę to tylko dla fanboy. Gier tam nie ma poza trzema...w abonamentach nie dają duzych gier AAA na premierę ani zaraz po niej. Więc grają sobie w 5 gier w ciągu roku i wszystkim próbują wmówić fanboje, że ich gry są najlepsze i sensu nie ma nic innego kupować.
  • Odpowiedz
  • 4
@Singularity00 czyli w sumie bardziej ci pasował od początku XBOX ale kupiłeś PS5 aby móc ponarzekać na wykopie? XD Ktoś na serio sugerował Hell Let Loose jako grę nowej generacji na PS5? Śmierdzi mi zarzutką tak bardzo xD
  • Odpowiedz
@greven: nie, kupiłem bo od lat byłem wiernym fanem PS, rok temu z braku wyboru i trochę żeby sprawdzić kupiłem xsx i miałem go obok ps4 żeby przeczekać brak konsol. W końcu udało się dorwać ps5 a 4 dobrze sprzedać więc zostałem tylko z 5 i Xbox.

Tak, podczas konfiguracji konsoli system sugeruje kilka gier które warto pobrać na ps5 w tle w czasie ustawiania i jedną z nich był
  • Odpowiedz
@Singularity00: Mi jedynie Deathloop pasował na PS5. Spider to DLC samodzielne na szybko zrobione by coś było. DS remake... jak dwa razy kasy się nachapać... Returnal tutaj nowość, ale sama gra nudna bez polotu. Ratchet? kotlet, a grafika taka dla pokazówki, bo sama gra też niczym innym nie zachwyca. Jeszcze symulator funkcji pada masz i jakaś nieznana nikomu gierka dla dzieci i tyle z gierek. Na 2022r jeszcze gorzej, bo
  • Odpowiedz
  • 0
@SprawiedliwyxWykopek no ja na przykład nie grałem i dla mnie taki remake jest warty tych 250 złotych (na pewno nie 350, ale widać, że i inni twórcy idą podobną ścieżką, więc przygotowywałbym się, że za następnego Assassina przyjdzie nam zapłacić grubo 300zł), a rok po premierze mogę kupić nowe DS za niecałe 150 złotych co jest dla mnie całkowicie zrozumiałe, ponieważ płacę za "starą" grę w całkowicie nowej szacie graficznej, praktycznie
  • Odpowiedz
@Tratak: Widzisz dlatego nie masz pojęcia o czym piszesz. Dla użytkownika co nie ma 12 lat i zapewne ograł takie stare gry to nic ciekawego...Dostajesz to samo tylko na PS5 w nowej szacie graficznej. Tak samo jak Mass Effect nowy zachwycenia nie wiadomo jakie, a tam tylko 4k podbite i troche ME1 zmienione i tyle ze zmian. Wszystkie nowe gry na nextgen mają normalną cene 359zł. Dla mnie nie problem
  • Odpowiedz