Wpis z mikrobloga

It also shows the vaccine's ability to stop you catching Omicron starts to wane 10 weeks after a booster dose.

https://www.bbc.com/news/health-59769969

Ja jeszcze nie zdążyłem wziąć trzeciej dawki, a tutaj już zaczyna się przygotowanie społeczeństwa do czwartej ( ͡° ͜ʖ ͡°) A wszystko po to, żeby Boris i spółka mogli zrobić sobie kolejną imprezę. Koncerny farmaceutyczne to lubią.

Mieszkam w Anglii ponad trzy lata i mam wrażenie, że straszenie ludzi w mediach to codzienność (najpierw Brexit i potencjalne braki w dostawach żywności i leków a później pandemia w różnych odmianach), a sami Anglicy inteligencją nie błyszczą (jesienny "kryzys paliwowy"). Powiedziałbym raczej, że ich perspektywa ogranicza się do najbliższego pubu.

#uk #covid19
  • 2
@groman43: no, za to w polszy masz normanie faszystow pokroju lewakow i twnu ¯\_(ツ)_/¯
w uk jeszcze z rok minie zanim zaczna strzelac do niezaszczepionych, w polszy to w ciagu paru miesiecy sie zacznie, w polszy zupelnie inaczej sa respektowane prawa czlowieka, tam pani z telewizorka ustala prawo.
w uk jeszcze dlugo beda mogli tylko straszyc bo nikt nie podniesie ot tak reki na prawa czlowieka