Wpis z mikrobloga

@fizus8: słyszałem że lwią część obecnych beneficjentów tej "atrakcji szpitalnej" stanowią pacjenci covidowi, którzy nie byli zaszczepieni - to zdjęcie powinno być reklamą dla kampani społecznej dot. Szczepień
  • Odpowiedz
@Dr_Plagi: Mi najbardziej ten tekst zapadł w pamięć

"Nie bardzo miałem czas, żeby się bać, bo wszystko działo się bardzo szybko. Zapytałem tylko jednego pielęgniarza: 'No i co teraz będzie?', on mi odpowiedział: 'Teraz pod respiratorem zapadnie pan w sen', więc pytam: 'I co dalej?', a on: Albo się pan obudzi, albo nie - wspomina.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
słyszałem że lwią część obecnych beneficjentów tej "atrakcji szpitalnej"

@Dr_Plagi: A ja słyszałem, że Mateusz Morawiecki to uczciwy człowiek, tak że takie "słyszałem" to jest żaden dowód i robienie kampanii społecznej bazując na "słyszałem" jest trochę mało poważne, nie mówiąc już o oszukiwaniu ludzi.
  • Odpowiedz
@comfyStefan: Nikt nie mówił że przeżywalność na ECMO wynosi 102%.

Oscyluje w granicy 40% w dobrych ośrodkach.

Jest to jeden z najtrudniejszych aparatów do obsługi w medycynie i prowadzenie pacjetna na czymś taki to
  • Odpowiedz
@fizus8 ...przeżyłem ecmo...zdjęcia z takich zabiegow i sprzęt oto mnie nie obrzydzają...ale fakt jako taki zabieg sam w sobie dość ciekawy...a najciekawsze... w pare sekund można się wykrwawić... pozdrawiam
  • Odpowiedz