Mój pierwszy samochód. Ostatnie 3 lata ciężko pracowałem żeby dzisiaj było mnie na to stać. Dla niektórych to bieda samochód a dla mnie to mega skok jakości życia.
Ofc na gaz, bo liczę że ceny wrócą do normalności i będę mógł sobie w sensownej cenie jeździć a najważniejsze że dziecko nie będzie już przewożone w 20 letnim gruzie tylko w czymś bezpieczniejszym
@XIONC_CI_MORDE_LIZAL: jakość życia na wyższym poziomie w przeruchanym przez 5 osób aucie, w którym wszystko już zostało wymienione na zamienniki nieznanego pochodzenia, wymiana kolejnych części to dwukrotność części dla Dacii i przebiegu 300k? Po prostu twierdzisz ze rupieć jest lepszy.
@Aryo: Wykop nauczył mnie jednego, nigdy nie chwalić się samochodem ani mieszlaniem/domem, kazdy p0lak jest przekonany o swojej racji, swoim guście i najchętniej zmiesza Cię z gównem.
A samochód bardzo fajny, sam nad nią myślałem w tym roku, ale z bogatym wyposażeniem to już robi się konkretny pieniądz, ostatecznie kupiłem bawarskiego gruza z 2k15 ;)
@Vetinari: ładnie wyglądają, ale ciekawe czy są wstanie oświetlac porównywalnie chociaż do zwykłych światłeł halogenowych bo jeszcze niedawno był z tym problem szczególnie w tanich markach
@Aryo: moj sąsiad ma to auto i bardzo sobie chwali, mi też te najnowsze dustery się podobają. Dacia musi ludziom się jeszcze trochę opatrzeć, bo niektórzy nadal widza tanią rumuńską markę, tymczasem to są fajne auta w przystępnej cenie. jeszcze parę lat i ludzie zaczną w końcu traktować tę markę jak każdą inną. pozdrawiam serdecznie
@Aryo: szerokości mirku, mam podobne auto jako wół roboczy w firmie - wykonanie średnie, obsługa klienta naprawdę słaba ale przynajmniej tani i nigdy nie zawodził.
@Aryo: gdybym potrzebował nowego auta to pewnie też bym brał Dacię. Fajne auto bez napinki na wioskowy szpan znaczkiem. Niewielka utrata wartości i liczba sprzedawanych aut na zachodzie Europy świadczy o tym, że jest dobrym autem. Zdecydowanie lepszy wybór niż przeruchana, sklejana z kilku aut klasa premium z cofinętym licznikiem.
W jakich konkretnie? Pierwszy raz słyszę, żeby LEDy słabiej świeciły niz halogeny
@Vetinari: w tanich miejskich samochodach pokroju Yarisa - czytałem artykuły na ten temat gdzieś w 2017 roku, że potrafiły niedorownywac zwykłym światłom halogenowym oferowanym w tym samym modelu auta, ale nie pamiętam marek aut.
A podobno ledy nawet w BMW f30 też d--y nie urywały i xenony świeciły lepiej.
@Aryo 1.5 diesel to dramat, mocy ma tyle co Matiz mimo tam chyba 115km, biegi jak w traktorze, ruszanie z 2 i w sumie można zmieniać dwa biegi do przodu to wtedy ta dynamika jest trochę lepsza.
Na dłuższe trasy niezbyt wygodne te siedzenia, przynajmniej dla mnie bo zawieszenie całkiem fajnie wszystko wyciąga.
No i teraz w zimę 4x4 robi robotę, bardzo dobrze mi się jeździ mimo lodu na drodze.
#aryoconcent #pokazauto #chwalesie
Ofc na gaz, bo liczę że ceny wrócą do normalności i będę mógł sobie w sensownej cenie jeździć a najważniejsze że dziecko nie będzie już przewożone w 20 letnim gruzie tylko w czymś bezpieczniejszym
Odpowiednia piosenka do przejazdu :D
A samochód bardzo fajny, sam nad nią myślałem w tym roku, ale z bogatym wyposażeniem to już robi się konkretny pieniądz, ostatecznie kupiłem bawarskiego gruza z 2k15 ;)
Szerokości!
@Vetinari: ładnie wyglądają, ale ciekawe czy są wstanie oświetlac porównywalnie chociaż do zwykłych światłeł halogenowych bo jeszcze niedawno był z tym problem szczególnie w tanich markach
@Vetinari: w tanich miejskich samochodach pokroju Yarisa - czytałem artykuły na ten temat gdzieś w 2017 roku, że potrafiły niedorownywac zwykłym światłom halogenowym oferowanym w tym samym modelu auta, ale nie pamiętam marek aut.
A podobno ledy nawet w BMW f30 też d--y nie urywały i xenony świeciły lepiej.
Na dłuższe trasy niezbyt wygodne te siedzenia, przynajmniej dla mnie bo zawieszenie całkiem fajnie wszystko wyciąga.
No i teraz w zimę 4x4 robi robotę, bardzo dobrze mi się jeździ mimo lodu na drodze.
Do
Ladny kolor