Wpis z mikrobloga

Może mi ktoś powiedzieć dlaczego nie ma żadnej centrowej lub lewicowej siły politycznej w Polsce, która byłaby przeciwko lockdownom, obostrzeniom, przymusowi szczepień? Takowe istnieją w wielu krajach (np. Liberalni Demokraci w UK, choć to "tylko" socjalliberalizm), a u nas lewactwo idzie ramię w ramię z PiS i prosi o więcej. Spodziewałbym się że będą po lewej stronie środowiska w których byłobych nastawienie raczej anarchistyczne, antypaństwowe, antykorporacyjne, a tu nic. I nawet nie chodzi mi o ostry sprzeciw z pozycji wolnościowych jak przedstawia Konfederacja, ale chociażby o dopuszczenie dyskusji w tej sprawie czy zauważanie wątpliwości jak kłamstwa rządu, powiązania decyzyjnych lekarzy z koncernami czy kłamliwe kampanie społeczne. Są za to klapki na oczy i DO DZISIAJ posłowie PiS, Lewicy, KO, PSL, Polski2050 potrafią trąbić w mediach o "śmierci na COVID19 to w 99% niezaszczepieni, Rado Medyczna prowadź - nigdy się nie pomylili, paszporty covidowe wyprowadzą nas z epidemii". A jak zgłosisz wątpliwość to piana w pysku i krzyki oraz wyzwiska od szurów.

Może #neuropa wyjaśni? Pytanie poważne.

Na screenie libdemy w UK przeciwko paszportom covidowym.

#4konserwy #polityka #przemyslenia #swiat #koronawirus #zdrowie
wojtas_mks - Może mi ktoś powiedzieć dlaczego nie ma żadnej centrowej lub lewicowej s...

źródło: comment_1640114005f5Kb8MZbyrkM5kMhKda8g3.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wojtas_mks: Przecież PiS ma pandemię w dupie więc co pierdzielisz że nie ma ( ͡° ͜ʖ ͡°) nie wprowadził żadnego stanu wyjątkowego a szczyt zachorowań wykorzystuje jako pretekst do przepychania kontrowersji - rok temu była aborcja a tego roku jest lextvn
  • Odpowiedz
lewicowej siły politycznej

@wojtas_mks: wydaje mi się, że lewicowi (pod względem gospodarczym) Narodowcy (czyli jakieś 50% Konfederacji) są przeciwko lockdownowi. Inne lewicowe (pod względem gospodarczym) partie jak Lewica i PiS są raczej za lockdownem.
  • Odpowiedz
@wojtas_mks Ponieważ niezależna lewica poza pojedynczymi maruderami już nie istnieje. Zauważ, że mało kto tam mówi o jakichś prawach pracowniczych czy zabezpieczeniach socjalnych, a jeśli już - to jako kwiatek do kożucha całej tęczowej agendy. Wyalienowanie człowieka ze społeczeństwa, tworzenie nowych i sztucznych tożsamości, skupienie się na zaspokajaniu popędów to prezent dla omnipotentnych państw, których prawdziwymi właścicielami są jeszcze bardziej wszechmocne korporacje.
  • Odpowiedz
Przecież PiS ma pandemię w dupie więc co pierdzielisz że nie ma ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@NaczelnyWoody: Dlatego w coraz większej liczbie miejsc działają paszporty covidowe, a rząd wysłał już prawie milion ludzi na kwarantannę xD
  • Odpowiedz
@wojtas_mks: pic na wodę fotomontaż, działania fasadowe, tych kwarantann nikt praktycznie nie przestrzega a covid passy wprowadzają co najwyżej prywatni przedsiębiorcy - dzieje się tak dlatego, że nie szczepi się głównie elektorat PiSu z prowincji więc nie będą grzać we własny elektorat, bo chcieliby jeszcze wygrać jedne wybory xD
  • Odpowiedz
tych kwarantann nikt praktycznie nie przestrzega a covid passy wprowadzają co najwyżej prywatni przedsiębiorcy

@NaczelnyWoody: To u mnie w mieście praktycznie wszystkie miejskie instytucje już z paszportem covidowym na wejściu.
  • Odpowiedz