Wpis z mikrobloga

Wykop - pomocy.

Potrzebuje kilku rad itp.
Planuje w środę i czwartek całe dnie 13-22 poświęcić na #stream z #gry i innych rzeczy.
Stream z Konsoli #xboxseriesx

Polecacie jakieś tytuły (najlepiej z Gamepass) które byście chcieli zobaczyć?
Zwykle gram w Fpsy (głównie #warzone) czy #callofduty multi/zombie.
Dodatkowo czy jest jakiś sposób żeby podpiąć kamerę z innego źródła (laptop) bez wykupienia subskrypcji w serwisach typu "lightstream" itp?
Miałem tam na miesiąc próbny i można było dodać osobne źródło dla kamery np właśnie z laptopa.
  • 4
@rastowy: nie jestem pewien czy na xboksie możesz umieszczać URL jako overlay jak w OBS, ale jeśli tak, to OBS Ninja ci zadziała, lub odpowiednia aplikacja na androidzie. Po prostu łączysz się do pokoju z kamerką, a z panelu sterowania wyciągasz URL tej kamerki. Zupełnie jakbyś powiadomienia dodawał do OBS.

Z kamerką możesz pokombinować też z aplikacją Droidcam. Nie wiem jak na iOS to działa.
@Sethus niestety ale na Xbox jest tylko Twitch jako apka. Nie ma tam nic od OBS. Mogę tylko wybrać miejsce docelowe streamu - Twitch/Lightstream i coś jeszcze ale nie pamietam co. Nie ma za dużo opcji tam. Bitrate / głośność poszczególnych dźwięków itp. Overlaya nie można nawet ustawić. Chyba że puszcze streama z konsoli - a przez lapka wejdę w Twitch w przeglądarce i tam pozmieniam. Pokombinuje. Jeszcze druga kwestia co by