Wpis z mikrobloga

poczekaj az stopy będą 3 - 4%

@Xianist: realnie powinny być jakiś 1% powyżej inflacji. Każdy wynik niżej to spłacanie mojego kredytu przez oszczędzających.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
@Anakee: hmm no biorąc kredo na więcej lat trzeba przewidywać i kryzysy. Sam nie biorę na razie bo się tego właśnie boję ( _)
Patrzac na to co się wyrabia myślę, że to nie jest jeszcze ostatnie słowo nbp
  • Odpowiedz
hmm no biorąc kredo na więcej lat trzeba przewidywać i kryzysy. Sam nie biorę na razie bo się tego właśnie boję

@CzarnyOwiec: tragedii nie ma (IT here ( ͡° ͜ʖ ͡°)), ale wk... mnie lekceważenie obowiązków NBP. Jak inflacja wychodziła poza prognozy to mówili, że jest OK i nie ma powodów do niepokoju.
  • Odpowiedz
  • 7
@Xianist:

realnie powinny być jakiś 1% powyżej inflacji. Każdy wynik niżej to spłacanie mojego kredytu przez oszczędzających.

To akurat nie prawda, bo niewielki wzrost stópki okrada kredytobiorce dużo mocniej niż podobny wzrost inflacji.
Powiedz o ile % wzrosła Ci rata i porównaj do inflacji.
  • Odpowiedz
@Anakee: O ile nie pęknie bańka na IT. Teraz każdy tylko chce być programistą, nic innego się nie liczy. Mam w sumie swoje przemyślenia na ten temat, bo sam siedzę w branży kilka lat. Może zrobię jakiś raport czy coś ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@majkel88: szczyt parcia na IT był moim zdaniem 2-3 lata temu. Teraz widzę, że mniej przychodzi CV na stanowiska juniorskie podczas rekrutacji, przynajmniej u nas (Warszawa). Teraz bezrobocie jest bardzo niskie.
  • Odpowiedz
To akurat nie prawda, bo niewielki wzrost stópki okrada kredytobiorce dużo mocniej niż podobny wzrost inflacji.

Powiedz o ile % wzrosła Ci rata i porównaj do inflacji.

@mookie: a co z dewaluacją dlugu? ;)
  • Odpowiedz
nikt ci kredytu brac nie kazał

zaryzykowałes to masz

ja swiadomie kredytu nie bralem bo wiedzailem jakie beda jaja

@Matrioszkawkieszeni: ale nie narzekam, nadpłacam 2-6k kapitału miesięcznie. Piszę to jako ciekawostkę.
  • Odpowiedz