Wpis z mikrobloga

@waro: właśnie zastanawiam się, skąd sie to bierze? Pamiętam, że na początku była mowa o koronaświrusie, plandemi. Teraz słyszę często o szczypawkach idt. Chodzi o oswojenie strachu, czy może po prostu tylko język na poziomie przedszkolaka trafia do tych ludzi?
@waro: to chcesz powiedziec ze ubezpieczyciele to debile https://rankomat.pl/zycie/szczepienie-przeciwko-covid-19-a-ubezpieczenie-na-zycie
Pozwol ze zacytuje:

Czy ubezpieczyciele traktują szczepienia na Covid-19 jako eksperyment medyczny?

„Według definicji zawartej w ustawie, szczepionki na Covid-19 traktuje się jako eksperyment medyczny. W art. 21 ust. 2 ustawy o zawodach lekarza i lekarza dentysty >przeczytać można: „Eksperymentem leczniczym jest wprowadzenie nowych albo tylko częściowo wypróbowanych metod diagnostycznych, leczniczych lub >profilaktycznych w celu osiągnięcia bezpośredniej korzyści dla zdrowia osoby chorej".
@borjaki: chcę powiedzieć tyle, iż powszechne podmienianie słowa "szczepienia" na "eksperyment medyczny" jest celowym działaniem mającym na celu dyskredytację tychże szczepień.

to chcesz powiedziec ze ubezpieczyciele to debile

@borjaki: raczej cwaniaki. Jak ubezpieczyciel znajdzie lukę w prawie, to i Ziemię może uznać za kwadratową.

I w przypadku tego "eksperymentu medycznego" jest zapewne tak samo.

PS. Nie wszyscy ubezpieczyciele uznają szczepienia za "eksperyment medyczny".
waro - @borjaki: chcę powiedzieć tyle, iż powszechne podmienianie słowa "szczepienia"...

źródło: comment_1639679548SlxyQXRf2gEU7AjuWGBgFi.jpg

Pobierz
@waro: mnie najbardziej bawi jak to ciągle piszą o propagandzie, wyłączeniu telewizora, włączeniu myślenia... Tymczasem robią takie fikołki, żeby potwierdzić szkodliwość szczepionek, że codziennie na głównej jakieś ich znalezisko jest zakopywane jako manipulacja albo informacja nieprawdziwa (oczywiście z konkretnie opisanym wytłumaczeniem) xD To jest aż niesamowite jak dają się nabierać wytykając innych palcami.