Wpis z mikrobloga

@Rocky_Zuma_Skye: Rozumiem, nie potrafisz gotować i roisz sobie że gdybyś zapewnił sobie garnek drogiej firmy to poszłoby Ci lepiej. Okej, ale po co od razu używać takich wulgaryzmów? To efekt frustracji swoim brakiem umiejętności kulinarnych czy wychowania w patologii?
  • Odpowiedz
@dyniel: kiedyś miałam przyjemność używać tych garnków i bardzo dobrze je wspominam. Garnuszek 0,5l a można było zamiast hantli używać.
Jak to jest z tą emalią? Bo kojarzę tylko z polskimi emaliowanymi garnkami gdzie stuknie się garnkiem o garnek i już dziura więc garnek do wyrzucenia. Ta emalia tutaj jest wytrzymalsza?
  • Odpowiedz
@maegalcarwen: to jest tak, jakbyś Fiata z Rollsem porównywał. Wszystkie porządne restauracje mają w kuchni robota KitchenAid (ewentualnie Hobart) i coś z żeliwa od LeCreuset/Staub. W miarę normalnie używany garnek LeCreuset i ze sto lat może posłużyć
  • Odpowiedz