Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
Jak to jest że xbox series s ma tylko 4 TFLOPS kiedy xbox one x ma aż 6 TFLOPS, a to series s jest z nowszej generacji i na nim gry działają lepiej. Może liczy się coś więcej niż TFLOPS? Ale nie, to niemożliwe ( ͡° ͜ʖ ͡°) Przecież jak telefon ma więcej TFLOPS niż ps4 = jest lepszy niż ps4. Mamy na sali jakiegoś eksperta od TFLOPS który by mi to wyjaśnił? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#cyberpunk2077
  • 71
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cin123654:

A zdjęcie pokoju macie stare po gratów nowych przyszło o wartości kilku PS5. O kinie domowym nie wspomnę ( siadam sobie wygodnie na kanapie odpalam TV Oleda + dźwięk ATMOS (7.1.2) i mogę sobie giercować z PC ) :D 4k 120 hz robi robotę :-) . gracze konsolowi mogą tylko marzyć sobie o czymś takim :D

i odpalasz tam crapa zeby ogladać ten wspaniały draw distance i doczytujace sie
  • Odpowiedz
  • 2
@cin123654: ale co Ty gościu gadasz xD karty amd są za nvidią dlatego pomiędzy 6700xt a 3070 jest może 10 klatek różnicy w cyberbąku 2077 na 1080p
  • Odpowiedz
@Patryg80: ZEN 2 = arch Intela z 2016 roku, procki od 7000 do 1000 mają tą samą architekturę wew. Zmieniało się tylko taktowanie i liczba rdzeni

@Patryg80: Treść wątku - stare konsole gdzie lata świetle GPU AMD dzieliło od NV, a co do nowych to jest to udowodnione że konsole mają arch RDNA 1.5 ( brakuje paru elementów z RDNA 2 ) + 1 jednostka RT AMD jest
  • Odpowiedz
@Patryg80: arch rdzenia Intela 7000, 8000, 9000 , 10000 - to jest to samo, sam zmieniałem z 8700k na 9900k - obyło się nawet bez wgrywania BIOSU. dopiero 11000 i 12000 mają zmiany w arch rdzenia przez co wydajnośc jednego wątku w------a do przodu

https://www.guru3d.com/articles_pages/powercolor_radeon_rx_6900_xt_red_devil_review,23.html

dokładnie test DirectX Raytracing (full path) , test pełnego RT. Zalukaj poziom kart i sprawdź dane arch

6900 XT jest słabsza od 2080TI ( a
  • Odpowiedz
  • 2
@cin123654: ja wymieniałem z 3600 na 5600x i też biosu nieaktualizowałem ale nie oznacza to że architektura jest taka sama xD
A 2 mnie jako konsumenta nie interesuje czy amd ma 20x więcej jednostek rt niż nvidia jeśli w grach czy programach oferuje podobną wydajność
  • Odpowiedz
@Patryg80: Lubię techniczne ciekawostki - rdzeń Intela nie zmienił się od 2016 roku do serii 10000 :- ) , a analizując wyniki testów RT jasno wynika że AMD zaoferowało słabszy produkt 1 generacji niż Nvidia. I przez to tak lipnie gry z RT działają na top kartach AMD. I głownie przez to na konsolach nie uświadczymy więcej niż 1 efektu RT, . Brak rekonstrukcji obrazu dodatkowo negatywnie wpływa na AMD.
  • Odpowiedz
@Patryg80: Swoją własną odpowiedź na technologię DLSS, NV pokazała ją w 2018 roku, mamy praktycznie 2022 a AMD nie ma odpowiedzi. A bardzo by im się to przydało. Kolejny element gdzie technologicznie AMD jest w lesie.
  • Odpowiedz
  • 0
@cin123654: owszem, niemniej jednak mówienie o braku odpowiedzi od AMD to nadużycie, a sama technologia jest opersource, w przeciwieństwie do dlss od zielonych.
  • Odpowiedz