Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
Jak to jest że xbox series s ma tylko 4 TFLOPS kiedy xbox one x ma aż 6 TFLOPS, a to series s jest z nowszej generacji i na nim gry działają lepiej. Może liczy się coś więcej niż TFLOPS? Ale nie, to niemożliwe ( ͡° ͜ʖ ͡°) Przecież jak telefon ma więcej TFLOPS niż ps4 = jest lepszy niż ps4. Mamy na sali jakiegoś eksperta od TFLOPS który by mi to wyjaśnił? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#cyberpunk2077
  • 71
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pawcio_cukierek: https://pl.flipperworld.org/inertnet/amd-jaguar-x86-64-specyfikacja-procesora

Masz poczytaj - AMD Jaguar, jeden z najsłabszych CPU jakie było dostępne w 2013 roku ( w wersji PC miały 2.2 Ghz w konsolach 1,6 Ghz ) - moc porównywalna do procesorów z 2007 roku + z 8 dostępnych rdzeni dev mają tylko 6 rdzeni, brak SMT

xbox series s - AMD Ryzen, 8 rdzeniowy 3.6 Ghz , z SMT 3.4 Ghz. , architektonicznie zbliżony wydajnościowo do procesorów Intela z
  • Odpowiedz
  • 2
@cin123654: kurde przez chwilę nie wiedziałem czy to naprawdę Ty czy znowu ktoś wrzucił wypowiedź z generatora ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Myślę że wyjaśniłem sprawę

Jeszcze wyjasnij dlaczego na tych starych procesorach AMD pojawiały się graficzne perełki które zmiatały
  • Odpowiedz
@Pawcio_cukierek: Ale wiesz że to miejsce najbardziej obciążające w 1440p z 5 efektami RT , Ultra psycho detalach bez DLSS ? Ile byłoby na ps5 1 fps ? może 2 ? A nie czekaj w żadnej grze na PS5 nie ma 5 efektów RT - najwyżej dają 1 bo tyle udźwignie. Tak jest różnica miedzy PC a konsolą - że jakość grafiki w obecnych grach na PC jest dużo lepsza
  • Odpowiedz
odpalam TV Oleda + dźwięk ATMOS (7.1.2) i mogę sobie giercować z PC )

@cin123654: a jak tam sąsiedzi? nadal walą po rurach? xDD

Mam problem somsiadow ;/ coś głośniej to odrazu w rury ( żeby nie było nawet w ciągu dnia, bo wieczorami mam audio cicho ). Testowałem przestrzenność dźwięku, ładnie rozchodzi się dookoła. Płynnie przechodzi pomiędzy kanałami. Sam jestem ciekaw dobre audio Atmos, i rozchodzenia się np deszczu
  • Odpowiedz
  • 5
@Exenex: Zaskoczę ciebie NIE , a efekt ATMOSA jest zajebisty :) zestaw 7.1.2 robi mega robotę :- ) ( kosztował prawie 2 razy PS5 ) - więc musi działać dobrze

@cin123654: a ile to w przeliczeniu na Peugeoty 207? Albo pulsarów z silnikiem 1.2?
  • Odpowiedz