Wpis z mikrobloga

zawsze będziesz Cześkiem z produkcji i zero poszanwoania dla twojej pracy a odpowiedzialność w miarę duża. Lepiej pić kawę w biurze i miec lepszy hajs bez brudzenia rąk

@bartektokotyo: Z drugiej strony - jednak Cześki są potrzebne, nie da rady zrobić tak, by wszyscy pracowali w biurze.
  • Odpowiedz
@micelangeloB: sama praca operatora w większych firmach nie jest trudna. Właściwie tylko zmieniasz narzędzia i mocujesz materiał, a programowaniem i ogólnie „myśleniem” zajmują się inni ludzie. Podobnie jak na wtryskarkach.
  • Odpowiedz
@BrandLivesMatter: U mnie dziś przedostatni dzień w #pracbaza na #cnc, prawie 3 lata spędzone, pierwsze 3-5 miechów spoko bo się czegoś uczyłem kolejne to dogorywanie w huku ok 73db i brudzie, kurzu. Plusy takie ze program się robił 1.5-2 godziny z czego robiłem takich programów 2-3 dziennie i wracałem do biura robić modele w 3D w solidzie i tam obróbkę CAM przy kawce. Drugim plusem
hcbadixhc - @BrandLivesMatter: U mnie dziś przedostatni dzień w #pracbaza na #cnc, pr...

źródło: comment_1639037613kokWnnB0hQ1CvCB8xHoA6O.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@BrandLivesMatter
Jak widzę ten panel sterowania to rzygać mi się chce. Robiłem jako mechatronik w utrzymaniu ruchu tego szajsu.
Może to od samej firmy zależy ale dobrze nie wspominam.
W dodatku te opiłki wszędzie lepiące się od oleju
Ble
  • Odpowiedz
Z drugiej strony - jednak Cześki są potrzebne, nie da rady zrobić tak, by wszyscy pracowali w biurze.

@mroznykasztan: Niby sa potrzebne, a zero szacunku do nich. Dopoki to sie nie zmieni, ludzie beda uciekac do biur, bo tam jest zupelnie inna kultura pracy. Sam po nowym roku zamierzam isc chocby na bezplatny staz, byleby przetrzec szlak. Mam dosc bycia robolem od czarnej roboty.
  • Odpowiedz