Wpis z mikrobloga

• 5
@Inguz

dekapitacja

oskórowanie

postrzał

oni chyba założyli, że przeciętny posiadacz kota mieszka na terytorium okupowanym przez ISIS XD
koty mają instynkt samozachowawczy. Mniej rozgarnięte jednostki może wskoczą pod koła, ale zdecydowanej większości nic się nie stanie. Tak zwana selekcja naturalna
  • Odpowiedz
@Inguz: a możesz mi powiedzieć, czym te wszystkie zagrożenia różnią się od zagrożeń dla psa? bo wygląda na to, że wszystkie 11 (może poza oskórowaniem - xD) pasują również do psów, które, w przeciwieństwie do kotów, zawsze są wyprowadzane na zewnątrz.

@Iliilllillilillili: Czy ty jesteś upośledzony?
  • Odpowiedz
@Beneczeq: no to jak go ludzie nie będą wypuszczać, to niech nie sprawiają sobie kota. Dla tych zwierząt siedzenie w zamknięciu jest szczególnie uciążliwe. Zresztą takie np trzymanie psa w bloku i wychodzenie z nim raz na ruski rok to też jest niezła patola, a słyszałem sporo takich historii.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Iliilllillilillili: Przecież z psem wchodzisz na smyczy, jeśli stosowałbyś takie same standardy dla psów jakie stosują ludzie wypuszczający koty, to tylko otwierałbyś psu drzwi do bloku i nara, niech sobie biega xD
Natomiast kot wypuszczany na smyczy nie będzie się zachowywał tak jak pies.

Dodatkowo to gatunek inwazyjny, koty zaburzają lokalne ekosystemy bo polują na ptaki, które naturalnie nie mają takiego wroga.
  • Odpowiedz
@depeszZ ale kota też wyprowadza się na smyczy. ja nie mówię o puszcaniu kota samopas

@d4wid: przepraszam, jeśli pytanie było zbyt ciężkie i nie masz na nie odpowiedzi. w takim wypadku po prostu zignoruj pytanie i pozostań w cieniu, d4widzie (xD)

@Iliilllillilillili: ty masz problemy ze rozumowaniem, dlatego spytałem, czy jesteś upośledzony? Przecież to oczywiste, że kot s-------i jak go wypuścisz
  • Odpowiedz
@Iliilllillilillili: Chłop ci wysłał obrazek z kotami jak umierają na zewnątrz. Odniosłeś się do tego, że niby jak im krzywda się może stać. Gdzie w obrazku chodzi o to, jak koty są wypuszczane bez opieki
  • Odpowiedz
@Iliilllillilillili: A wyżej sam piszesz o wypuszczaniu kotów. Wypuszczanie = bez opieki. Kota się wyprowadza na smyczy. I nie rób fikołków, że co innego miałeś na myśli. Zblazniles się swoją głupotą
  • Odpowiedz
@d4wid rzeczywiście, jeśli "wypuszczać" oznacza bez smyczy, to źle użyłem tego słowa. chodzi o danie kotu możliwości wyjścia na zewnątrz, tak jak daje się psom: jedne się WYPROWADZA, drugie prawie nigdy. tak, takie "wypuszczenie na zewnątrz" z domu miałem na myśli (napisałem w 3 komentarzu o smyczy), ale to nie fikołek, tylko moja nieznajomość terminologii i niezrozumienie obrazka xD dzięki za poprawę tak czy siak, wygrałeś
  • Odpowiedz
wypuszczane koty to calkiem spory problem dla małego ptactwa, co mogłoby się przyczynić w przyszłości nawet do wyginięcia niektorych gatunków

@Beneczeq: to klasyczny fake-news.
Kotów jest w miastach jest w tej chwili mniej niż kiedykolwiek, a ptaki nie wróciły. Miejskie ptaki poznikały nie za sprawą kotów, a z powodu betonozy, usuwania miejskich krzaków i żywopłotów, oraz uszczelniania elewacji w budynkach miejskich.
  • Odpowiedz
@Inguz: jeśli ktoś nie ma warunków do wypuszczania kota, to nie powinien go w ogóle mieć. Skazywanie jakiekolwiek zwierze na kilkanaście lat życia w kilku pokojach to przejaw emocjonalnego egoizmu.
  • Odpowiedz
w sensie że psiarze nie mają problemów z gospodarką dopaminową i codziennie się ruszają na świeżym powietrzu a kociarze to leniwe ciepłe kluchy ??
wybieram psiarstwo brzmi 6664208814692137 razy lepiej

@error666:
  • Odpowiedz