Wpis z mikrobloga

Mirasy takie techniczne pytanie. Wyprzedzam kierowcę nie przepisowo, no ścinając zakręt. Mam polecenie oddać pozycje. Ale drugi kierowca nie wyprzedza. Czy w takiej sytuacji mam dostać karę za nie przepuszczenie? Czy może zatrzymać się na torze, ale co jeśli drugi kierowca też się zatrzyma? Ja wypełniając próbując wypełnić regulamin dostanę karę bo zachowania drugiego kierowcy regulamin nie przewidział? Sytuacja jest zmyślona i pytam teoretycznie
#f1
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@grzesiek-wu: przy przepuszczaniu powinieneś zatrzymać się możliwie blisko krawędzi toru, włączyć światła awaryjne, a ruszyć możesz jak dostaniesz listem poleconym komisyjne potwierdzenie przepuszczenia kierowcy
  • Odpowiedz
@grzesiek-wu: byłoby mega głupio jakbyś dostał karę, kompletnie bez sensu, oddajesz to co zabrałeś tak jak ci kazali i tyle, nie ma tu żadnej filozofii

• Odpowiedz
  • 1
@grzesiek-wu takie pierdoły nie powinny być ujęte w regulaminie, tu wystarczy zdrowy rozsądek, skoro dajesz drugiemu kierowcy możliwość odzyskania pozycji a on tego nie robi to jest to jego strata
  • Odpowiedz
@grzesiek-wu: Wtedy wrzucasz wsteczny, pełna p---a ogień i ścigasz się z kierowcą za sobą na wstecznym o to, żeby znaleźć się za nim - wtedy możesz wrzucić jedynkę i kontynuować wyścig
  • Odpowiedz