Wpis z mikrobloga

@mbasasello Nie mówię, że zacznijmy pakować w każdą osobówkę klatki(chociaż taki Smart już ma seryjną półkolistą), ale w sporcie każdy luz na zawieszeniu/ uszczerbek techniczny może się skończyć źle, więc te auta są z zasady w zajebiscie dobrym stanie technicznym, a durny policjant na siłę kwalifikuje jako niezdarny do jazdy, bo wydech głośny, a pewnie organoleptycznie to zbadał, bo wątpię w użycie certyfikowane aparatury przy odpowiednich warunkach.
Pan drogówkowy uderzył się
  • Odpowiedz
@Da_R_ecky: jak ja nienawidze tych buraków z policji, ktorzy czuja sie bezkarni. Nie raz mialem ochote walnac w ryj takiego, ale raczej nie skonczyloby sie dobrze dla mnie. Ha tfu! Prowokatorzy
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@xBARTEXx: Klatka zwiększa bezpieczeństwo, ale tylko dla osób znajdujących się w aucie w kasku, HANSie itd, może to mieć tragiczne skutki dla osób w drugim aucie podczas kolizji. Co nie zmienia faktu, że sytuacja w tym temacie jest chora i jak najszybciej powinno się to uregulować prawnie, bo może to w najgorszym przypadku zabić amatorski motorsport w tym chle.. kraju ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@xBARTEXx: klatka jest budowana z myślą o mocnych dzwonach. Dodatkowo żeby w niej jechać bezpiecznie potrzebujesz odpowiedniego fotela i kasku.
Trzy, budowa samochodu to nie tylko zabezpieczenie jadących ale i tych w otoczeniu auta.

Sprawa dobrze wyjaśniona wyżej - PZM odwala i de facto jeśli nie chcą zmieniać przepisów to powinni organizować specjalne przejazdy aut pod nadzorem policji.

Policjanci zrobili swoją robotę i są czyści wobec prawa. Płacz i wyzwiska
  • Odpowiedz
@xBARTEXx Hmmm, ja powiem tak - co do klatek, to wiem że Smart jest na klatce, ale w nim to wynika z tego, że nie było gdzie zrobić stref zgniotu. Co do tego, że każda rajdówka jest w lepszym stanie technicznym, niż co najmniej 50% samochodów jeżdżących po drogach też się zgodzę. Co do tego, że policjanci potrafią odwalać mañanę - też, jak najbardziej.
Ale ogólnie chodzi mi o to, że
  • Odpowiedz
@klepie-biede: Kolejny co nic nie wie i pisze o lawecie.

bo nie starczylo na lawetę i autem rajdowym musiał jechać drogą publiczną.

@rraaddeekk: Helikopterem powinni od razu. Szkoda, że auto rajdowe musi się poruszać na własnych kołach ale kto by przeczytał wcześniejsze komentarze co nie? Wytłumacz mi jeszcze jak to większość WRC nie jest zarejestrowana. Zakładają tablice dla jaj?

Ile razy trzeba wykopkom tłumaczyć temat lawety. Z 10
  • Odpowiedz
Przecież można takie auto na lawecie zawieźć. A jeśli organizatorzy rajdu za to dyskwalifikują, to pretensje do organizatorów a nie do policji. Jaki problem zmienić nieco zasady?
  • Odpowiedz