@wrocilem_bo wiele firm nie rozumie konteneryzacji. Bez kultury organizacyjnej, aplikacyjnej kończy się tak, że przy wielu fikołkach , wydanej kasie itd. wymaganych do przejścia na ten model są w dokładnie tak samo w dupie.
@wrocilem_bo PM też nie jest zawsze od tego, aby rozumieć. Brakuje kadry architektów i inżynierów. PM to "woda, prąd, gaz" i żeby nic Ci nie przeszkadzało w realizacji celu. To my PMowi musimy wytłumaczyć pracochłonność, ścieżki krytyczne, czy dogadać co lepiej się sprawdzi (waterfall, czy coś nowocześniejszego). PM nie musi rozumieć, czemu przełożenie monolitycznej aplikacji na VM z 256GB RAM na identyczny kontener to druciarstwo :-)
@wrocilem_bo każdy PM powie że jak nie wie co ma robić, to jest zwinny. :-) Mam o tyle fajnie, że 80% projektów mam zaangażowanych PMów i po pół roku technicznie lepiej ogarniają, niż część zespołu.
źródło: comment_1638572287IQsQtRSfucXdC84S5kLVNA.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Kto pracował na serwisie win2000/2008/2012 nie w chmurze ten się w cyrku nie śmieje
Mam o tyle fajnie, że 80% projektów mam zaangażowanych PMów i po pół roku technicznie lepiej ogarniają, niż część zespołu.