Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Matura się zbliża, a ja ledwo co umiem xD.
Zdaję maturę z #matematyka rozszerzona i aktualnie to nie umiem zrobić prawie żadnego zadania. Chciałbym chociaż to 35-50 procent wyciągnąć. Podstawę jestem w stanie napisać na jakieś 70+ (roznie wychodzi jak robię arkusze, czasem tylko 65 pp, czasem nawet powyżej 90pp) przy moim obecnym stanie wiedzy.
Co robić, jak sie uczyć? Kupiłem książki kiełbasy, ale nie wiem jak sie do tego zabrać, totalnie nie mam żadnej motywacji, a po powrocie ze szkoły śpię, potem lekcje ze szkoły + nauka czegoś do szkoły i znowu spanie.
Co robić? Kurs matemaksa? Nie wiem co ze sobą zrobić.
#licbaza #matura #matura2022 #matura2021 #liceum #szkola #techbaza #szkolasrednia #matematyka

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #61a939b3596226000a57c41c
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Wesprzyj projekt
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania nie bój się, jak poświęcisz godzinę dziennie na matematykę to będziesz w stanie wyciągnąć te 50% z rozszerzenia bez problemu. Jak kolega wyżej pisze, pójdziesz na studia to będziesz miał do przerobienia pół roku w tydzień ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@AnonimoweMirkoWyznania: jak samemu nie masz motywacji to zostają korki. Kiełbasa to imo overkill, tam zadania są z reguły trudniejsze niż na maturze rozszerzonej.
Ja bym spróbował arkusze z poprzednich lat plus sprawdził tą rozpiskę działów Matemaksa. I musisz się zastanowić, czy potrafisz zrobić (a najlepiej po prostu zrobić) każdy typ zadania. Większość zadań jest dosyć mocno schematyczna, ale te schematy trzeba sobie wyrobić.
  • Odpowiedz
SzczęśliwyJanusz: Arkusze z poprzednich lat rób. Jak nie umiesz, to sprawdzasz odpowiedź i przepisujesz. Za kilka dni wracasz i próbujesz sam, jak nie, to znów z odpowiedziami i w kółko, aż ogarniesz. Jak z czymś masz problem, to możesz na mirko pisać nawet.

Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Bez regularnej pracy się nie uda, ale masz jeszcze sporo czasu i jeśli wyznaczysz sobie czas na naukę, to dasz radę. Trzeba tylko się zmobilizować i faktycznie pracować, bo od narzekania wiedzy Ci nie przybędzie. Możesz przerabiać egzaminy z zeszłych lat, a jeśli naprawdę czujesz, że nie potrafisz się zabrać do żadnego, to ucz się po kolei tematami, czyli weź swój podręcznik do pierwszej klasy i przerabiaj po kolei
  • Odpowiedz