#programowanie #csharp #android Cześć, dostalem ofertę nauki i pracy w androidzie w C#, chociaz chcialem w troche innej technologii. Gdzie mogę o tym poczytać i czy warto na start? Dodam, że start-up.
@Szejker-Szejker: Za pół roku wyjdzie kolejna ewolucja MAUI która może co nieco pozmieniać. Jeżeli miałaby to być pierwsza praca w branży to chyba można by się i skusić. Ja zbyt dobrych doświadczeń z Xamarin raczej nie mam, ale to tylko moje osobiste doświadczenie. Zrób sobie jakąś prostą apkę na szybką i przetestuj technologię.
@Brodeon W lipcu będąc na stażu bawiłem się w Microsoft Power Apps. Jakbym miał to robic na poważnie, to raczej bym sobie darował, stąd mam pewną awersję do wszystkiego co związane z MS. Uzupełnię troche kontekst - chcialem zacząć w Kotlinie, ale dostałem info ze raczej się nie uda. Zrobię tak jak piszesz, pobawię się w wolnym czasie, najwyżej odmówię.
@Szejker-Szejker: Jako że za około pół roku wyjdzie MAUI powiem że wkrótce może zrobić się ciekawie i może nawet i lepiej. Będzie to raczej wtedy .netowy odpowiednik fluttera bo będzie można tworzyć apkę całkowicie w c# bez xml i bardziej reaktywnie. Jak im to wyjdzie to zobaczymy. Sam czekam aż to w końcu wypuszczą bo chciałbym poeksperymentować
@Brodeon: coś chyba Ci się pomieszało. MAUI to nowy Xamarin, jedziesz dalej na XAML, ale możesz sobie wrzucić webview z Blazorem. Jest już wszystko dostępne przecież, tylko w preview
#lublin obojętne czy coś się dzieje czy to przypadek, ale że wyja syreny alarmowe o 3 w nocy i żadnego info w żadnym tv czy radiu, a tylko na wykopie można potwierdzić że to nie alarm w scenicu sąsiada a ja nie mam halucynacji, to jest k---a śmieszne xD
Cześć, dostalem ofertę nauki i pracy w androidzie w C#, chociaz chcialem w troche innej technologii. Gdzie mogę o tym poczytać i czy warto na start? Dodam, że start-up.
Uzupełnię troche kontekst - chcialem zacząć w Kotlinie, ale dostałem info ze raczej się nie uda. Zrobię tak jak piszesz, pobawię się w wolnym czasie, najwyżej odmówię.