Wpis z mikrobloga

@Kain_to_Charlie_a_Delta_to_Kain: Jak on w ogóle wyciągnął to audi w taki sposób, że uderzyło w samochód stojący naprzeciwko? XD

"Po co zastawiają paczkomat", a jak pan świeże konsole, książki, itd. zweryfikował, kto zajął ostatnie wolne miejsce pod paczkomatem?

Kto w ogóle wpadł na pomysł postawienia paczkomatu w taki sposób na parkingu centrum handlowego
  • Odpowiedz
Wydaje mi się, że audi nie zastawiło paczkomatu tylko parkował na wyznaczonych miejscach parkingowych.

@BobekNierobek: nie wydaje się, tylko tak było. W dodatku obok w identyczny sposób parkowała Kia - ciekawe jak kurier wybrał które auto odholować.
  • Odpowiedz
@Kain_to_Charlie_a_Delta_to_Kain: Ty o kurierze i komentarzach a nie zauważasz że tam Suzuki X90 stoi... Eh, jeszcze nigdy nie widziałem go na żywo.

Jak on w ogóle wyciągnął to audi w taki sposób, że uderzyło w samochód stojący naprzeciwko? XD

@genocidegeneral: audi miało koła prosto więc w ten sposób toczyło się - do tyłu - a kurier wyciągał je w bok - dlatego trochę skręciło.
  • Odpowiedz
@Kain_to_Charlie_a_Delta_to_Kain: Hmm, jak to kamery zarejestrowały to zgłoszenie o umyślnym uszkodzeniu mienia. Ubezpieczyciel tego nie pokryje, wiec za dwa samochody może niezle beknąć. Co lepsze - za to jest nawet 5 lat. A przy okazji zgłoszenie pracodawcy pewnie skończy się dyscyplinarka. Uszkodzenia niewielkie w tych samochodach a geniusz kurier s--------l sobie życie XD
  • Odpowiedz
@urojony_uzurpator: u nich dyscyplinarka przy b2b (jak to kurierzy) to pewnie dość powszechna sprawa i trochę mają w------e - jest duże zapotrzebowanie na nich. A reszta - no ciekawe, oby faktycznie - chociaż i tak będzie z siebie robił pewnie żołnierza wyklętego, któremu świat rzuca kłody pod nogi. Niektórzy kurierzy miewają dość rozszczeniową postawę do życia i innych osób.
  • Odpowiedz
@Kain_to_Charlie_a_Delta_to_Kain: No ale na to jest paragraf, celowe uszkodzenie mienia o znacznej wartości (przy dwóch autach to spokojnie szkoda na kilka tysięcy). W najlepszym wypadku jakaś spora grzywna plus sam będzie musiał te szkody pokryć. Doczytałem artykuł, ze policja go jednak zatrzymała wiec wniosek o ukaranie na 100% złożą. Plus na jego niekorzyść na pewno zadziała oddalenie się z miejsca zdarzenia
  • Odpowiedz
@Kain_to_Charlie_a_Delta_to_Kain: Komentarze to niezły rak. Od kiedy kurierzy inpostu mają swoje wyznaczone miejsca parkingowe na normalnych parkingach? Ja rozumiem, że okres przedświąteczny i 100% więcej paczek, ale przesuwanie czyjegoś auta jest nie do pomyślenia. Niech sobie wożą w autach jakieś wózki do przewiezienia paczek od dostawczaka do skrytek.
  • Odpowiedz