Wpis z mikrobloga

• 173
@Kouros: żebyś się tylko nie zdziwił po ile wacha za granicą stoi xD

Jeszcze bardziej się zdziwi jak zobaczy że zarabia tam 3 x tyle co w Polsce
  • Odpowiedz
  • 223
@Kouros ale zdajesz sobie sprawę że zarabiając 3000 euro i płacąc za paliwo 1,5 euro kupię go więcej niż zarabiając 4000 zł i za paliwo daje 6 zł
  • Odpowiedz
@Kouros: A wiesz, że to nadal dziwne aby przeliczać i twierdzić, że u nich jest gorzej, kiedy Niemiec po 3-5 latach idzie po nowe auto do salonu, a Polak właśnie odkupuje od kogoś 10-12 letnią markę premium. No tak, ale paliwo jest tam droższe więc pewnie jest gorzej z zarobkami. xD
  • Odpowiedz
@TheOneEyedKing: chłop narzeka na ceny paliwa w Polsce i sugeruje że z tego powodu musi #!$%@?ć, ja mu piszę żeby się nie zdziwił bo za granicą wcale taniej nie jest, a Ty mi tu piszesz że ja uważam że za granicą jest gorzej z zarobkami
się chłopie pogubiłeś i piszesz co sam uważasz
oprócz tego poza polską są też inne kraje niż Niemcy, Norwegia i Szwajcaria, w których zarabia się podobnie
  • Odpowiedz
Niemiec po 3-5 latach idzie po nowe auto do salonu

@TheOneEyedKing: Oj zdziwiłbyś się. Oczywiście, że Niemcy są bogatsi od Polaków i stać ich na więcej. Ale są regiony w Niemczech, że samochody niczym nie odbiegają od tych jeżdżących po Polsce. Ba, są nawet starsze.
Polecam zwiedzić wschodnie landy, czy Zagłębie Ruhry.
  • Odpowiedz
@TheOneEyedKing
@ste3
Niemożliwe zagranicą więcej zarabiają, a w tvpis mowili, ze Polska to kraj dobrobytu :(
@Kouros
Bait 2/10 bo odpisuję, wiem, ze lepej porywnywac sie ze wschodem niz zachodem, ale uwierz mi, jak w Pl ktos zarabia bardzo duzo, to najczęściej na zachodzie zarabia kila razy wiecej. Zobacz służba zdrowia ile zarabia w Pl a ile w Niemczech
  • Odpowiedz