Wpis z mikrobloga

Wyświetliło mi się na jutubie mobilni mechanicy, zacząłem oglądać i... JA P------E
Ja rozumiem że to jest reżyserowane, ale jednak trzeba mieć jakiś rozum i godność człowieka.
A tutaj k---a jednemu wymieniają pękniętą szybę na parkingu, zapieczony przegub na poboczu drogi albo tarczę sprzęgła w passacie B3 za 400zł (plus koszt tarczy). I to rozumiem jakby to były jakieś ciężarówki gdzie sholowanie takiej to już jest gruby pieniądz, ale pęknięta szyba albo skrzynię zrzucać na poboczu? Później ludzie w to wierzą i mają pretensje że długo i drogo.
#motoryzacja #mechanikasamochodowa
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pangia: Na parkingu, przy pogodzie zanoszącej się na deszcz, bez zdejmowania tapicerki słupków bocznych czy luzowania podsufitki, i do tego koleś zaraz chciał tym samochodem jechać z dopiero co wklejoną szybą
  • Odpowiedz
@Strigiformesman: tak jakby szybko wiązał. Też na miescie mamy gości co dojeżdżają na miejsce z szybą wklejają. Jak mają zrobić to w busie. To mega się spieszą z wklejeniem. Dopelnego stwardnienia pewnie z 3h. Ale wiąże już po 20 minutach.
  • Odpowiedz
@Strigiformesman: jak w busie 2 tubki trzeba zużyć to 15 minut od otwarcia pierwszej tubki , szyba musi na kleju leżeć. Nie wiem jak teraz w zimę, ale w lato szybko wiąże ten klej.

Co do sprzęgła to pierwsze też pod blokiem wymieniałem w Matizie. Auto na cegły i jazda. Tylko tam skrzynia nie ważyła jak multitronic w audi albo zf z E46. Widziałem gość ma kanał na YT z
  • Odpowiedz
@trzaichlac69: dalego chyba trzeba być masochistą żeby coś takiego robić, i to jeszcze jak właściciel stoi na Tobą i pyta się "panowie, długo jeszcze?". Szczególnie jak taki samochód możesz wziąć na linkę i zaprowadzić na warsztat. Tym bardziej że zawsze podczas takiej naprawy trzeba się liczyć z tym że coś jeszcze może się s--------ć albo że nie będzie części w sklepie.
Przy tych cenach co oni tam żądają to się
  • Odpowiedz
@Strigiformesman: Jak większość programów na tvn. Utrwalają stereotypy, i stosują tanie chwyty marketingowe dla oglądalności. Ogłupiają ludzi i tworzą podziały w społeczeństwie. Zresztą tvp zaczęło robić to samo, ale oni przynajmniej nie są antypolscy.
  • Odpowiedz