Wpis z mikrobloga

@comamtuwpisac piszesz, że to przez państwo? A co państwo miałoby zrobić abyś poczuł się dobrze?
Ps. Dzieci w zerówce uczą się pierwszych literek, a nie piszą i nie liczą jeszcze. Zerówka = 6 lat. No, chyba, że na etapie pięciolatka zakończyłeś faktycznie edukację.
  • Odpowiedz
@prosiaczek: Hmm...pomyślmy, nie d---------ć mi z każdej strony? xD

"Ps. Dzieci w zerówce uczą się pierwszych literek, a nie piszą i nie liczą jeszcze. " - To ja byłem Einsteinem bo w ostatniej klasie przedszkola zaczytywałem się w Kaczorze Donaldzie i wydaje mi się że robiła tak większość
  • Odpowiedz
@comamtuwpisac: nie śmieję się z "notorycznie", a z tego, że państwo Ci podnosi oprocentowanie kredytu. Z takim stwierdzeniem jeszcze się nie spotkałem.
Zrozumiałeś umowę kredytową, gdy ją podpisywałeś?
Przy obecnej inflacji stopy powinny być przynajmniej 2x większe, myślałeś że zawsze będą bliskie zeru?
  • Odpowiedz
@u-kill-u-homo: To wytłumaczę ci krok po kroku. Stopy procentowe podwyższa RPP w oparciu o to w jaki sposób rządzi aktualna partia polityczna i w jaki sposób wzrasta Inflacja. Gdybyśmy mieli Inflacje na bardzo niskim poziomie to nikt nie pomyślałby by podwyższać stopy procentowe.

"Przy obecnej inflacji stopy powinny być przynajmniej 2x większe, myślałeś że zawsze będą bliskie zeru?" - A kto odpowiada za Inflacje?
  • Odpowiedz
@comamtuwpisac: a wiesz, że obecna władza również obniżyła te stopy do zera przed covidem, nie? Czy zatrzymałeś się tylko na tym co było w 2021 i nie sięgałeś dalej?
A wiesz, że stopy procentowe to nie tylko kredyty? Czy to też jest zaskoczenie dla Ciebie?

A kto odpowiada za Inflacje?

@comamtuwpisac: nie żebym bronił PiSu, ale covid też nie jest tutaj bez winy. Zresztą sztuczne trzymanie stóp na tak niskich
  • Odpowiedz
Jeszcze jedno, osoby poważnie znające się na temacie nie publikują swoich wizji na portalu ze śmiesznymi obrazkami.

@pacmanek: Ja bardzo przepraszam, ale moje memy z nosaczami okazały się mieć większą skuteczność niż analizy wszystkich polskich banków publikowane w tym samym czasie przed wakacjami. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@u-kill-u-homo: Już mówiąc całkiem poważnie to obniżyła podczas Covidu o pół punkta %.

"A wiesz, że stopy procentowe to nie tylko kredyty? Czy to też jest zaskoczenie dla Ciebie? " - Dlaczego usilnie staracie się zrobić z kredytobiorców debili? Tu odpowiedź jest oczywista ale pytanie jest tak skonstruowane by mnie ośmieszyć

"Jakie jest Twoje rozwiązanie tego problemu? Dalsze trzymanie zerowych stóp, żeby Ci przypadkiem rata nie wzrosła?" - No stary
  • Odpowiedz
@mickpl: no dobra, memy były śmieszne i są nadal, ale życzenie komuś w-------a się na twarz tylko dlatego, że wziął kredyt, by mieć dach nad głową jest jednak słabe. Wiem, że życie na kredyt, czyli raty na wszystko zaczynając od telefonu, kończąc na samochodach i wakacjach jest bezmyślne, ale Wy tu wrzucacie wszystkich do jednego wora.
  • Odpowiedz