Kolibry twierdzą, że Nowa Prawica ma szansę wejść do sejmu, a tu się okazuje, że Nowa Prawica nawet nie byla w stanie zebrać odpowiedniej ilości podpisów by się zarejestrować w calym kraju. :)
@MetalGods: Tak. ten człowiek w przeciwieństwie do PiS, PO, SLD i PSL nie bierze pieniędzy z budżetu do dofinansowania swojej partii i jeszcze parę innych dobrych pomysłów ma: np. wycofanie się z Afganistanu, likwidacja Senatu i liberalizacja prawa pracy.
@Destr0: Widzisz co piszę zazwyczaj o kolibrach, nie? A i tak w kilku ostatnich wyborach glosowalem na Korwina licząc na to, że jak ktoś z poza betonu się w końcu przebije to może zmotywuje to innych i w końcu trafi się ktoś na kogo warto będzie zaglosować tylko dla niego. Może nawet trafi się ktoś komu warto będzie nieść sztandar?
Jaka jest różnica między Jarosławem Kaczyńskim, który doprowadził do katastrofy smoleńskiej, ma na sumieniu dziewięćdziesiąt kilka osób, a Grzegorzem Piotrowskim, który zabił jednego ks. Popiełuszkę? - pytał w audycji "Gość Radia ZET" b. poseł Janusz Palikot. Monika Olejnik stwierdziła, że na miejscu Jarosława Kaczyńskiego podałaby Janusza Palikota do sądu.
@Kamill: oj tam oj tam Korwin gada czasem jeszcze lepsze rzeczy :P , Palikot próbuje też być kontrowersyjny i widoczny tylko fakt w trochę niesmaczny sposób.
@Destr0: Kaczyński w sekundzie przygotowuje śmieszny wniosek o dymisję Grabarczyka i już ma kilka dni cytowania gości z PiS powtarzających w swoich wypowiedziach ,,Polska zasluguje na więcej" (czyli zupelnym przypadkiem ich haslo wyborcze) i mówiących o tym jak to teraz jest źle, a jak PiS rządzil bylo dobrze. A Palikot? Niestety musi się uciekać do takich wybryków... Chociaż to go nie usprawiedliwia za bardzo. To bylo po prostu glupie i
1. Nie wiem. To jest jedyna kasa jaką na razie mógl brać od państwa, a nie bral. Jakby wszedl do sejmu to spróbowalby wprowadzić zmiany by wywalić finansowanie partii i zdjąć ograniczenie dotacji od indywidualnego czlowieka z tych 20tyś.
2.Palikot wcale tak ciągle o Kaczyńskim nie gada. Po prostu niczego innego mu nie cytują.
@ostr: Ani Korwin, ani Palikot nie są moimi wymarzonymi kandydatami, no, ale niestety nie ma nikogo innego wartego uwagi. Przecież nie zagłosuję na PJN.
nie bierze pieniędzy z budżetu do dofinansowania swojej partii
Bo póki co nie ma takiej
@Destr0: Widzisz co piszę zazwyczaj o kolibrach, nie? A i tak w kilku ostatnich wyborach glosowalem na Korwina licząc na to, że jak ktoś z poza betonu się w końcu przebije to może zmotywuje to innych i w końcu trafi się ktoś na kogo warto będzie zaglosować tylko dla niego. Może nawet trafi się ktoś komu warto będzie nieść sztandar?
Komentarz usunięty przez moderatora
I ja na niego będę zmuszony głosować? :(
Swoją drogą nie uważacie, że Palikot ma większą obsesję na punkcie Kaczyńskiego niż ten na punkcie Smoleńska?
1. Nie wiem. To jest jedyna kasa jaką na razie mógl brać od państwa, a nie bral. Jakby wszedl do sejmu to spróbowalby wprowadzić zmiany by wywalić finansowanie partii i zdjąć ograniczenie dotacji od indywidualnego czlowieka z tych 20tyś.
2.Palikot wcale tak ciągle o Kaczyńskim nie gada. Po prostu niczego innego mu nie cytują.
W Radiu Zet w rozmowie z Olejnik, słyszałem to z kilku źródeł, z tego co mi nawet wiadomo jest film na yt, ale jeszcze nie miałem czasu obejrzeć.