Wpis z mikrobloga

Kolibry twierdzą, że Nowa Prawica ma szansę wejść do sejmu, a tu się okazuje, że Nowa Prawica nawet nie byla w stanie zebrać odpowiedniej ilości podpisów by się zarejestrować w calym kraju. :)
  • 157
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MetalGods: Tak. ten człowiek w przeciwieństwie do PiS, PO, SLD i PSL nie bierze pieniędzy z budżetu do dofinansowania swojej partii i jeszcze parę innych dobrych pomysłów ma: np. wycofanie się z Afganistanu, likwidacja Senatu i liberalizacja prawa pracy.
  • Odpowiedz
@buntpl: Ale diety nie bral jak mógl brać.

@Destr0: Widzisz co piszę zazwyczaj o kolibrach, nie? A i tak w kilku ostatnich wyborach glosowalem na Korwina licząc na to, że jak ktoś z poza betonu się w końcu przebije to może zmotywuje to innych i w końcu trafi się ktoś na kogo warto będzie zaglosować tylko dla niego. Może nawet trafi się ktoś komu warto będzie nieść sztandar?
  • Odpowiedz
Jaka jest różnica między Jarosławem Kaczyńskim, który doprowadził do katastrofy smoleńskiej, ma na sumieniu dziewięćdziesiąt kilka osób, a Grzegorzem Piotrowskim, który zabił jednego ks. Popiełuszkę? - pytał w audycji "Gość Radia ZET" b. poseł Janusz Palikot. Monika Olejnik stwierdziła, że na miejscu Jarosława Kaczyńskiego podałaby Janusza Palikota do sądu.

I ja na niego będę zmuszony głosować? :(
  • Odpowiedz
@Kamill: oj tam oj tam Korwin gada czasem jeszcze lepsze rzeczy :P , Palikot próbuje też być kontrowersyjny i widoczny tylko fakt w trochę niesmaczny sposób.
  • Odpowiedz
@Ryu: Porównywanie diety poselskiej z finansowaniem partii z budżetu jest trochę dziwne.

Swoją drogą nie uważacie, że Palikot ma większą obsesję na punkcie Kaczyńskiego niż ten na punkcie Smoleńska?
  • Odpowiedz
@Destr0: Kaczyński w sekundzie przygotowuje śmieszny wniosek o dymisję Grabarczyka i już ma kilka dni cytowania gości z PiS powtarzających w swoich wypowiedziach ,,Polska zasluguje na więcej" (czyli zupelnym przypadkiem ich haslo wyborcze) i mówiących o tym jak to teraz jest źle, a jak PiS rządzil bylo dobrze. A Palikot? Niestety musi się uciekać do takich wybryków... Chociaż to go nie usprawiedliwia za bardzo. To bylo po prostu glupie i
  • Odpowiedz
@buntpl: większą może nie ale biorąc pod uwagę ,że dla Kaczyńskiego to sprawa też osobista , to tak , Palikot ma fiksacje mocną.
  • Odpowiedz
@buntpl:

1. Nie wiem. To jest jedyna kasa jaką na razie mógl brać od państwa, a nie bral. Jakby wszedl do sejmu to spróbowalby wprowadzić zmiany by wywalić finansowanie partii i zdjąć ograniczenie dotacji od indywidualnego czlowieka z tych 20tyś.

2.Palikot wcale tak ciągle o Kaczyńskim nie gada. Po prostu niczego innego mu nie cytują.
  • Odpowiedz
@Ryu:

W Radiu Zet w rozmowie z Olejnik, słyszałem to z kilku źródeł, z tego co mi nawet wiadomo jest film na yt, ale jeszcze nie miałem czasu obejrzeć.
  • Odpowiedz