Wpis z mikrobloga

Jako że są problemy z golgifami tutaj, to tak sobie pomyślałem, a co jakbyśmy założyli sobie serwer na discordzie i tam wrzucali gify i gadali o meczach? biaukowi by bokiem wyszedł zmniejszony ruch ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do jakichś popularniejszych spotkań by się robiło osobne tematy, każda liga by miała swój dział z gifami, żeby był jakiś porządek itp
A jakby się znalazł ktoś kto by zboostował taki serwer (discord często robi różne darmowe promocje dla nowych, więc by można na zmiane darmowe nitra brać ( ͡° ͜ʖ ͡°)), to by można nawet bezpośrednio uploadować tam i nie zastanawiać się czy streamable znowu usunie..
Dajcie znać co o tym myślicie, a jeśli uważacie że zaśmiecam tagi, to zaraz to usunę.
#golgif #mecz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Minieri: zrobić serwer to by nie był problem, jednak żeby to miało ręce i nogi to przynajmniej kilka osób które wrzucają gify żeby się zgodziły/zgłosiły, ja sam też bym tam wrzucał, ale sam wszystkiego też nie zrobię ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ElijahBaley: sam boost to 5 dolców na miesiąc, z nitro 10 (chyba że się coś zmieniło z regionalnymi cenami), natomiast tak jak napisałem, discord co chwile daje jakieś opcje na darmowe kilka miesięcy, a co to daje, boosty od 4 osób które mają nitro, dają limit na upload na serwer do 50mb, czyli akurat tyle ile wystarczy na golgif w przyzwoitej jakości
  • Odpowiedz
@ElijahBaley: jeszcze tylko dodam że opcja na boosty i nitro to jeśli już, to melodia przyszłości, najpierw to tak jak mówię, zebrać w pierwszej kolejności osoby które wrzucają gify, bo bez tego serwer nie ma sensu, jak by to się rozkręciło to wtedy można pomyśleć nad opcjami uniezależnienia się od zewnętrznych źródeł w 100%
  • Odpowiedz
@fxd_: wystarczy założyć konto i sobie przeglądać, jest trochę podobne do takiego wypoku czy facebooka, z taką różnicą że można sobie to zrobić bardziej prywatnie (w sumie trochę tak jak prywatne grupy na fb), szczerze mówiąc to nie umiem tego jakoś dobrze wytłumaczyć, ale użytkowanie tego nie jest trudne, szczególnie jak uporządkuje wszystkie działy, bo zacząłem tak wstępnie robić ten serwer, zobaczymy jednak jak to będzie z frekwencją

w dodatku
  • Odpowiedz
Jako że jakieś zainteresowanie jest, to zapraszam na wstępne ustawianie kanału gg/VEpQHGaF (wykop nie pozwala na linki do discorda na początku wystarczy dodać discord.)
może jak ktoś się jeszcze zaangażuje to będzie mi łatwiej to uporządkować i dodać odpowiednie kategorie itp

W tym momencie to dalej jest tylko propozycja i domyślam się że wiele ludzi nie dołączy, jednak wszyscy którzy by chcieli jakoś pomóc w tworzeniu tego jak będzie to wyglądało, to powinno
  • Odpowiedz