Jejku, to takie prawdziwe. Ostatnio mega mnie to irytuje, nie widzę nawet dobrze dnia codziennego, ciągle tylko zapalona lampka w pokoju i chęć spania.
@sylwke3100: ja myślę że większość ludzi jednak ma okna w pracy/szkole i ta godzina robi dużą różnicę
@bardzospokojnyczlowiek: I co z tego że ma okna? W wielu miejscach tak czy siak masz sztuczne oświetlenie nawet jeśli słońce mocno nawala. Raczej większość ludzi by wolała mieć jasno po pracy bo od razu inne odczucie powrotu.
@yawa: Witamina D w dawce 4000j.m. powinna być stosowana wyłącznie pod kontrolą lekarza, z określonych wskazań i przez ograniczony okres czasu - lekarz powinien dokładnie to określić. Stosowanie w taki sposób witaminy D nie powinno zaszkodzić. Jeśli stosuje ją Pani w celach profilaktycznych, bez konsultacji z lekarzem, to dzienna dawka nie powinna przekraczać 2000j.m.
@brakloginuf: najgorsze wspomnienie młodości - warsztaty szkolne w zimę. W czwartek miałem na godz.14, więc za godzinę było już ciemno. Siedziałem tam do godz.20, jechałem do domu, zjadłem kolację i kładłem się spać, bo na następny dzień miałem na godz.7. Zaczynałem warsztaty i jeszcze przez ok. godzinę była to ciągle ta sama noc co przez większość warsztatów dzień wcześniej. Nieraz łapałem zawiechę czy to wieczór czy to ranek.
@Tyczmistrz: z logicznego punktu widzenia jest prawidłowy. Gdy zaczynasz prace zaczyna być jasno i kiedy kończysz pracę robi się ciemno. Ale każdy by wolał mieć tę jedną godzinę dnia po skończeniu pracy.
@Zara_wracam: zmień pracę na taką z wcześniejszymi godzinami ¯\_(ツ)_/¯
Ale każdy by wolał mieć tę jedną godzinę dnia po skończeniu pracy.
@Simple-Man: nie każdy. Gdyby każdy wolał, to każdy poszukałby wcześniej pracy. W Hiszpanii np. czas jest taki jak w Polsce, ale godziny otwarcia szkół czy urzędów jest przesunięty i nie zaczynają o tej samej porze co w Polsce.
Znacie jakieś sposoby żeby sobie z tym poradzić i dożyć do kwietnia bez depresji? Zacząłem suplementować wit.D+K2 od tygodnia, ale jakoś nie wierzę w jej magiczne działanie, jednak będę brał dalej. Może chodzić na solarium xD? Jak wy sobie radzicie w jesienno-zimowym okresie? HELP
Jeszcze kretyni będą argumentować, że czas zimowy to ten prawidłowy; naturalny. Zajebiście prawidłowy, zajebiście naturalny.
@Tyczmistrz: oczywiście że tak, południe słoneczne wypada wtedy w okolicy południa na zegarku. zdradzę ci sekret: jakby zimowy był głównym czasem to mógłbyś się umówić z pracodawcą żeby zaczynać np o 7 zamiast o 8, podobnie w mogliby zrobić w szkołach.
@brakloginuf: moze niepopularna opinia ale mi to nie przeszkadza. zawsze bylem "nocnym markiem", jakos brak naturalnego oswietlenia sprzyja moim procesom myslowym: mam lepsza koncentracje, trudniej mnie wybic z rytmu. fakt, praca na zewnatrz po 16 jest niemozliwa ale tzw elastyczne godziny pracy daja mi ten komfort ze robie sobie przerwe po 12, ogarniam co sie da i wracam o okolo 17-20 do dziubania. no i wole ciepelko i browarek w
Właśnie byłem w biedronce i mam hot tejk na czwartek.
Wbrew temu, co twierdzą jakieś prawaki i ich klakierzy, płacenie gotówką w sklepie nie jest domeną antysystemowców i libertarian, opierających się państwowej kontroli.
Jest domeną starych bab, meneli, robotników płacących o 7 rano za setkę oraz ludzi z wypisanym na twarzy opóźnieniem umysłowym.
Ostatnia zmiana w drzewku komentarzy przyniosła sporo emocji i – nie ma co ukrywać – wiele uwag z Waszej strony. Przeczytaliśmy Wasz feedback, zebraliśmy kluczowe zastrzeżenia i zakasaliśmy rękawy, żeby jak najszybciej poprawić to, co najbardziej przeszkadzało w codziennym korzystaniu z serwisu. Dziś wracamy do Was z podsumowaniem - oto co już udało nam się wdrożyć oraz nad czym będziemy pracować w pierwszej kolejności:
Jeszcze kretyni będą argumentować, że czas zimowy to ten prawidłowy; naturalny. Zajebiście prawidłowy, zajebiście naturalny.
@bardzospokojnyczlowiek: Skoro większości ludzi jest w pracy, przy sztucznym oświetleniu to co tak naprawdę zmieni ta godzina do przodu?
@bardzospokojnyczlowiek: I co z tego że ma okna? W wielu miejscach tak czy siak masz sztuczne oświetlenie nawet jeśli słońce mocno nawala. Raczej większość ludzi by wolała mieć jasno po pracy bo od razu inne odczucie powrotu.
Minimum 4k jednostek dziennie
@Simple-Man: nie każdy. Gdyby każdy wolał, to każdy poszukałby wcześniej pracy. W Hiszpanii np. czas jest taki jak w Polsce, ale godziny otwarcia szkół czy urzędów jest przesunięty i nie zaczynają o tej samej porze co w Polsce.
@Tyczmistrz: twoja matka tak argumentuje?
@Zara_wracam: no spoko, a słońce rano byśmy zobaczyli o 8.30. Dziękuję bardzo za pracę przez godzinę w ciemnościach.
Może chodzić na solarium xD?
Jak wy sobie radzicie w jesienno-zimowym okresie? HELP
@Tyczmistrz: oczywiście że tak, południe słoneczne wypada wtedy w okolicy południa na zegarku. zdradzę ci sekret: jakby zimowy był głównym czasem to mógłbyś się umówić z pracodawcą żeby zaczynać np o 7 zamiast o 8, podobnie w mogliby zrobić w szkołach.
fakt, praca na zewnatrz po 16 jest niemozliwa ale tzw elastyczne godziny pracy daja mi ten komfort ze robie sobie przerwe po 12, ogarniam co sie da i wracam o okolo 17-20 do dziubania.
no i wole ciepelko i browarek w