Aktywne Wpisy

rales +1837
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz
ChlopoRobotnik2137 +129
313 629 + 105 = 313 734
Powiem ze jestem już zmęczony trasa. Mimo ze fajnie się jezdzi , często mam wrażenie ze ktoś mnie popycha z tylu to jednak już nie chce mi się cisnąć .
Obecnie miałem obkrazyc jezioro Garda w jeden dzień ale nie udało się , dziś będzie drugie podejście . Trasa jest bardzo malownicza ale dużym minusem jest jazda na ruchliwej drodze i dzielenie tuneli z autami
Powiem ze jestem już zmęczony trasa. Mimo ze fajnie się jezdzi , często mam wrażenie ze ktoś mnie popycha z tylu to jednak już nie chce mi się cisnąć .
Obecnie miałem obkrazyc jezioro Garda w jeden dzień ale nie udało się , dziś będzie drugie podejście . Trasa jest bardzo malownicza ale dużym minusem jest jazda na ruchliwej drodze i dzielenie tuneli z autami
źródło: image_picker_A301E1B2-C4EA-41C6-855C-EECB399EE668-34721-000004003BE8DCA7
Pobierz

Jest to spory kłopot w sytuacji gdy mamy dwie lub więcej linii posiadające stacje wspólne na jakimś odcinku i rozdzielają się bezkolizyjnie w którymś momencie (w sensie na stacji od której się rozdzielają nie ma możliwości zjechania na inny tor)
Z pomocą może przyjść nam narzędzie zwane "posterunek obserwacyjny" (ikonka pomiędzy zajezdnią a stacją). Powala to tworzyć punkty które można uwzględniać w rozkładzie pociągów a jednocześnie pociąg się w tym miejscu nie zatrzymuje jednak ma to wpływ na to np jakim torem jedzie.
W moim przypadku widać takie punkty pomiędzy szlakiem Przedmieścia Gniew Warmiński / Gniew Warmiński Zachód - Gniew Warmiński Południe - Gniew Warmiński Wschód / Miechucino (brak już na mapie)
Pociągi jadące w stronę stacji Gniew Warmiński Wschód muszą przejeżdżać przez Post. kier. GWW a pociągi na Miechucino przez Post. kier. GWM.
Bez tych posterunków po stacji Gniew Warmiński Południe pociągi potrafiły jechać w stronę stacji Wschód mimo iż na rozkładzie było Miechucino co powodowało że gubiły trasę i blokowały niepotrzebnie szlak.
#openttd #gry #pociagi
źródło: comment_16372321275n1biqbd90OkFiUMkfNZ6I.jpg
Pobierz