Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@wez_idz_sobie: jak to łaska od HR to o glupoty. Mnie np pokazała jedna długopis i kazała powiedzieć jakbym go sprzedał ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°), dobrze że potem przyszedł gość już bardziej kumaty i zadawał sensowniejsze pytania, ale stawka i zasady zarobkowe byly tak żenujące, że podziękowałem.
  • Odpowiedz
@wez_idz_sobie: Nie skupiaj się na tym o co może Cię zapytać. Zamiast tego spróbuj przejąć kontrolę nad rozmową - nabajeruj ją trochę jaki to jesteś zajebisty w sprzedaży, opowiedz o kilku sukcesach (jeśli takowe masz) itd. Pożartuj trochę, żeby rozluźnić atmosferę. Jak ją dobrze zagadasz, to będzie miała wielką ilość informacji do przetworzenia i zapomni o swoich durnych pytaniach z Worda.
  • Odpowiedz
@wez_idz_sobie: w sumie wszytko wymienili z tych co najczesciej sa
1. mocne i slabe strony
2. dlaczego my
3. gdzie sie Pan widzi w przyszlosci
4. od kiedy Pan moze byc dostepny
5. jak masz prace to dlaczego rezygnujesz z niej
  • Odpowiedz
@wez_idz_sobie: Sprzedaj mi te klamke od piwnicy, dlaczego postanowiłeś sprzątać nasz kibel, ile chciałbyś zarabiać i dlaczego aż minimalną krajową no i plus tam zadanie chyba magnes dają i tachograf do poskładania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@wez_idz_sobie: Jeśli masz na myśli pierwszą rozmowę z rekruterem to:
-opowiedzieć o swoim doświadczeniu i umiejętnościach, rozwinąć nieco ostatnie pozycje
-dlaczego chcesz zmienić pracę/akurat to stanowisko/firma
-krótka rozmowa w obcym języku jeśli jest wymagany
-oczekiwania finansowe
-okres wypowiedzenia
  • Odpowiedz