Aktywne Wpisy

Mirki jakie miejsce parkingowe będzie lepsze? Przy ścianie czy w środku. Zaznaczyłem dwa między którymi się zastanawiam. Dodam że to przy ścianie jest trochę tańsze.
#parking #motoryzacja #nieruchomosci #deweloperka #patodeweloperka
#parking #motoryzacja #nieruchomosci #deweloperka #patodeweloperka
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

Mam taki problem - mam kilka kart w jednym arkuszu (załóżmy, że dwie). Jedna nazywa się AAA, druga BBB. Zrobiłem tak, że liczby wpisane w AAA wyświetlają się równocześnie w BBB (w wyznaczonym miejscu). Użyłem takiej formuły:
=AAA!G4 - w karcie BBB pojawi się liczba z komórki G4 karty AAA (jak jest puste pole, to będę mieć 0).
Problem polega na tym, że w kolumnie mam więcej odwołań do wielu kart, a tam, gdzie jest puste miejsce, w BBB mam 0. Psuje mi to średnią wyniku liczoną na dole. Jak można zrobić, żeby formuła nie łapała zer/pustych pól, tylko wartości większe od 1?
- w komórkach A1:a10 masz liczby, których średnią chcesz policzyć (nie ma znaczenia, czy to liczby, czy formuły kopiujące dane z innych miejsc)
- chcesz policzyć średnią z pominięciem pustych i 0
- wpisujesz w dowolnej komórce =jeżeli.błąd(średnia.jeżeli(a1:a10;"<>0");"")
Otrzymasz średnią jeżeli co najmniej jedno pole jest liczbą różną od zera i pustą komórkę jeśli wszystkie komórki w a1:a10 są puste/zerowe/tekstowe