Aktywne Wpisy
lord-nihilus +179
pogop +193
Wtem! Na grupie, gdzie artyści sprzedają swoje obrazy XD
#madki #pieluszkowezapaleniemozgu #heheszki #humorobrazkowy #malarstwo #sztuka #art #obrazy
#madki #pieluszkowezapaleniemozgu #heheszki #humorobrazkowy #malarstwo #sztuka #art #obrazy
Porównanie analogicznych dni tygodnia dla roku 2020 i 2021.
Średnia 7-dniowa i dane dzienne dla nowych przypadków, zgonów, hospitalizacji i pozytywnych testów.
Pełne dane, interaktywne wykresy i mapy: https://datastudio.google.com/u/0/reporting/d037ef07-354d-4f21-9b8d-f37f61bc33fc/page/hhIfC
Tag do obserwowania lub czarnolistowania: #koronavs
#koronawirus #statystyka #koroniak21vs20
@bobikufel: Jak nie ma jak ma.... po przekroczeniu 60% zaszczepionych następuje mocne zahamowanie liczby przypadków
masz idealnie pokazaną medianę
Dla mnie te wykresy pokazują że wiekszosc miast ma mało przypadków i mało zgonów oraz wiele z nich ma około 60% wyszczepienia. Te kreski porysowane to w mojej opinii trochę na wyrost.
Edit: no dobra, spojrzałem drugi raz i przy zgonach może widać już wyraźniejsza korelację, nadal chętnie się dowiem jak przy zachorowaniach ja znalezc
@munioman: Te kreski wynikają z danych. Nikt na oko tego nie rysował.
@Pshemaz: Ta przerywana kreska to tak zwana regresja liniowa lub linia trendu. Jeśli, tak jak w tym przypadku, jest ona niemal pozioma to oznacza to, że wpływ szczepień jest niewielki. Im bardziej pionowa/skośna tym wpływ większy (tak jak w przypadku wykresu zgonów).
Albo czy da się odnosić śmiertelność całkowitą do poziomu szczepień?